Πολιτική

Αποκαλυψεις απο την Δημητρα Λυμπεροπουλου για τους … Δρομους των Σκουπιδιων

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής της Οικολογικής Παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου  Αποκαλύπτει την ύπαρξη καταγγελίας με αριθμ. πρωτ. 43434/23-02-2017 που μεταξύ άλλων αναφέρει, «για νυχτερινές επισκέψεις απορριμματοφόρων του δήμου Οιχαλίας σε περιοχές του δήμου Πύλου/Νέστορος άλλα και σε παραλίες του δήμου Μεσσήνης».

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων με το αριθμ. 43434/06-03-2017 έγγραφο της ζητεί από τον δήμο Οιχαλίας ενημέρωση για τα καταγγελλόμενα.

Ο Δήμος Οιχαλίας με το αριθμ.  2923/24-03-2017 έγγραφο του απαντά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων με αόριστες και γενικόλογες διαδικαστικού τύπου αναφορές χωρίς να επιβεβαιώνει αλλά ούτε και να διαψεύδει αποφεύγοντας έτσι να αγγίξει το  συγκεκριμένο κομμάτι της καταγγελίας.

Επίσης έχουμε στη διάθεση μας, το αποτέλεσμα πόρισμα της επιτροπής ελέγχου κρατικών οχημάτων – άρα και των απορριμματοφόρων  – σύμφωνα με τα οποία δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό εφόσον  η επιτροπή αυτή έχει εντολή μετακίνησης και έλεγχου σε εργάσιμες μέρες και ώρες και όχι κατά τις νυχτερινές ώρες που αναφέρει η καταγγελία.

Οι καταγγελίες αυτές εάν και εφόσον έχουν έστω και την παραμικρή βάση, αποτελούν βόμβα για το περιβάλλον,  τους πολίτες και τη δημόσια υγεία.

Επειδή δεν αντέχουμε άλλο να υποτιμούν την νοημοσύνη μας αλλά και η υπομονή μας σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο εξαντλείται, καλούμε  κυρίως τον δήμαρχο Οιχαλίας κ. Σταθόπουλο αλλά και τους δημάρχους Πύλου/Νέστορος κ. Καφαντάρη και Μεσσήνης κ. Τσώνη να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με τις καταγγελίες αυτές.

Ας μην ξεχνάμε ότι, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, κάποιοι ανέλαβαν να  «μεταφέρουν» ποσότητες απορριμμάτων από την πόλη της Καλαμάτας σε νόμιμο χώρο και τελικά αυτές κατέληξαν θαμμένες στο δάσος της Φολόης στην Ηλεία.

Η Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο κ Τατούλης έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο αφού είναι ο κύριος υπεύθυνος για το σημερινό αδιέξοδο. Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτό έγινε σκόπιμα με στόχο να οδηγήσει την διαχείριση των απορριμμάτων στο σημείο ακριβώς που ήθελε και που με συνέπεια υπηρετεί  από την αρχή της θητείας του και δεν είναι άλλο από το περίφημο  ΣΔΙΤ.

Συμπαραστάτες σε αυτό δυστυχώς και η συντριπτική πλειοψηφία των 26 Δημάρχων  της Περιφέρειας  Πελοποννήσου οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας συναινούν σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Μεγάλες και οι ευθύνες διαχρονικά όλων των Κυβερνήσεων, οι οποίες σε ρόλο θεατή παρακολουθούν τις εξελίξεις.

 

 

 

 

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο την υπάρχουσα κατάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο  καλούμε την Περιφερειακή Αρχή της  Πελοποννήσου, τους Δημάρχους, αλλά και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Σε μια εποχή που όλοι σιωπούν εμείς θα συνεχίσουμε τις αποκαλύψεις  γιατί για  εμάς το θέμα της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων  αποτελεί κόκκινη γραμμή και δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε με συμφέροντα έστω και αν αυτά αποτελούν τη λεγόμενη και «μαφία των σκουπιδιών.

Τέλος όλα τα επίσημα έγγραφα και οι καταγγελίες είναι στη διάθεση των αρχών για περαιτέρω διερεύνηση τους εφόσον μας ζητηθούν.

 

Περιφερειακή Σύμβουλος

Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης

«Πελοπόννησος Οικολογική»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button