Αθλητικά

Αποσυναρμολογούμενο γήπεδο ποδοσφαίρου ετοιμάζει το Κατάρ

rush1-790x400


Οι Καταριανοί βιάζονται να ετοιμαστούν για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα τους. Και επινοούν λύσεις. Ευφάνταστες λύσεις. Έτσι, η αρχή στο Κάταρ που είναι υπεύθυνη για τις υποδομές του Μουντιάλ 2022 – αποκάλυψε τα σχέδια για την ανέγερση ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, του έβδομου που απαιτείται για τη διοργάνωση, το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από συναρμολογούμενα μπλοκ, συμπεριλαμβανομένων και κοντέινερ!

perierga.gr - Γήπεδο ποδοσφαίρου από κοντέινερ πλοίων

 

Κάθε μπλοκ θα περιλαμβάνει αποσυναρμολογούμενα καθίσματα, τουαλέτες και ό,τι άλλο χρειάζεται. Και το σχέδιο εξασφαλίζει ότι ολόκληρο το γήπεδο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να συναρμολογηθεί κάπου αλλού ή να μετατραπεί σε πλειάδα μικρότερων χώρων. «Η καινοτομία ήταν στο επίκεντρο των σχεδίων μας να παραδώσουμε ένα ιστορικής σημασίας Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο θα αφήσει μια κληρονομιά στο Κάταρ και στον κόσμο» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της SC, Χασάν αλ Θαουάντι. «Αυτός ο χώρος δίνει την τέλεια κληρονομιά» τόνισε.

perierga.gr - Γήπεδο ποδοσφαίρου από κοντέινερ πλοίων

Το 40.000 θέσεων γήπεδο ποδοσφαίρου – σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Fenwick Iribarren Architects – θα τοποθετηθεί στην προκυμαία της Ντόχα, της πρωτεύουσας της χώρας του Κόλπου. Η κατασκευή του «Ras Abu Aboud Stadium» σημαίνει λιγότερα υλικά, λιγότερα απόβλητα και απορρίμματα, και μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα (λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα).

 

perierga.gr - Γήπεδο ποδοσφαίρου από κοντέινερ πλοίων

Επιπλέον, η θέση του δίνει τη δυνατότητα για εξαιρετική απόλαυση της θέας της εμβληματικής Corniche (της επτά ολόκληρων χιλιομέτρων παραλιακής οδού) της Ντόχα αλλά και του δυτικού τμήματος της κάτω πόλης που «βρέχει τα πόδια του» στη θάλασσα. Η κατασκευή έχει ήδη αρχίσει, με στόχο την ολοκλήρωσή της το 2020, δύο χρόνια πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

perierga.gr - Γήπεδο ποδοσφαίρου από κοντέινερ πλοίων
perierga.gr - Γήπεδο ποδοσφαίρου από κοντέινερ πλοίων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button