ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Από 7-13 το παζάρι αντικών στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας

 

ΠΑΖΑΡΙ-696x392


Η λατρεία για τις αντίκες είναι μία τάση που δεν κοιτά μόδες και εποχές. Ενώ ουδεμία σχέση έχει με την retro-mania που έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο διακόσμησης.

Αν κάνετε τις διακοπές σας κοντά στην Κυπαρισσία και έχετε τέτοιου τύπου ανησυχίες τις οποίες θα μπορούσε να κατευνάσει μόνο ένας καλός παλαιοπώλης, τότε το Παζάρι Αντικών στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας είναι φτιαγμένο για εσάς.

Για 13ο συναπτό έτος, λοιπόν, στο Μεγάλο Καλντερίμι διοργανώνεται υπαίθριο παζάρι σε ευρωπαϊκά πρότυπα και αυτό είναι το μοναδικό περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα

Χιλιάδες αντίκες, παλιά ελληνικά έπιπλα , αντίκες από την Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα θα απλωθούν σε 25 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα.

Από τις 7 μέχρι τις 13 Αυγούστου – από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ –θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο λιθόστρωτο σοκάκι, να περιεργαστείτε τις συλλογές, να θαυμάσετε και να αγοράσετε παλαιά αντικείμενα.

Η θέση ιδανική και ιστορική. Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών της Άνω ( Παλιάς ) Πόλης της Κυπαρισσίας ( 3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος ) και σώζεται στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της παλιάς, αρχοντικής αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Παράλληλα στο χώρο του παζαριού σε ένα καταπράσινο, δημοτικό κήπο μουσική και εικαστικά δρώμενα θα κάνουν τα βράδια ομορφότερα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button