Συνελήφθησαν να κλέβουν τάφους και οστεοφυλάκια στην Καλαμάτα

3e9022ff75e0352f40c486a2ec3d0937_L


Πλούσιο ιστορικό κλοπών και διαρρήξεων σε παγκάρια εκκλησιών, είχε ένα ζευγάρι (40 ετών ο άνδρας και 43 η γυναίκα) από το χωρίο Εύα που συνελήφθη ξανά και κατηγορείται αυτή τη φορά για σύληση τάφων και οστεοθηκών(!).

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους, περιλαμβάνεται επίσης κι ένας 42χρονος συγχωριανός τους, ο οποίος όμως δεν συνελήφθη καθώς είχε παρέλθει γι΄αυτόν η προθεσμία του αυτοφώρου.

Συγκεκριμένα την Κυριακή το πρωί κάτοικοι της Θουρίας, που πήγαν στο νεκροταφείο της περιοχής και εμβρόντητοι διαπίστωσαν ότι κάποιοι είχαν ανοίξει τέσσερις τάφους και είχαν μπει σε αυτούς. Aμέσως μετά διαπίστωσαν πως είχε παραβιαστεί και το παράθυρο του οστεοφυλακίου, οπού οι δράστες είχαν ανοίξει τις οστεοθήκες, είχαν σκορπίσει τα οστά στο έδαφος και είχαν ξεχωρίσει τα κρανία, ψάχνοντας προφανώς για χρυσά δόντια.
Την πράξη τους 40χρονος με την 43χρονη φέρεται να επανέλαβαν και το απόγευμα της Κυριακής, όταν πήγαν στο νεκροταφείο του χωριού Άμμος. Μπήκαν στο οστεοφυλάκιο από ανασφάλιστη πόρτα και άνοιξαν τουλάχιστον 10 οστεοθήκες, σκορπώντας επίσης τα οστά στο έδαφος.
Έγιναν, όμως, αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Οι κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν την Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τους συνέλαβαν.
Ο 40χρονος άντρας και η 43χρονη γυναίκα συνελήφθησαν εντός του αυτοφώρου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ στη δικογραφία -οπως είπαμε- περιλαμβάνεται κι ένας 42χρονος άντρας ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κλέψει μαζί τους παγκάρια απομονωμένων εκκλησιών.

Χθες και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με τις κατηγορίες των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της κατηγορίας της περιύβρισης νεκρών. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο 42χρονος. Παράλληλα, η 43χρονη κατηγορείται και για το νόμο περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή της βρέθηκαν δύο χάπια που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερους τους δύο δράστες, ορίζοντας τακτική δικάσιμο για τις 26 Μαΐου.