ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η επισκεψιμότητα στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου

κυπ


ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ τάσεις παρουσιάζει η επισκεψιμότητα στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου από το Καλονερό μέχρι την παραλία Στομίου Φιλιατρών τόσο από εγχώριους τουρίστες όσο και ευρωπαίους με κοινή διαπίστωση όλων φέτος να είναι ότι η τουριστική περίδος να ξεκίνησε νωρίτερα…
Η ιδιωτική πρωτοβουλία πάντως στηρίζει δράσεις για εναλλακτικό ή θεματικό τουρισμό ι στην Τριφυλία καθώς οι επαγγελματίες του χώρου προσφέρουν συνδυασμένα πακέτα διακοπών για διαμονή. Ωστόσο η Τριφυλία που διαθέτει τεράστιες δαντελωτές ακτές, περιλαμβάνει πλούσιο ορεινό όγκο με μοναδικές φυσικές ομορφιές, με πολλά μνημεία αρχαιολογικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, δεν έχει αναδειχθεί όσο πρέπει, τονίζει μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης μονάδας Νίκος Κανελλάκης σημειώνοντας ότι οι ιδιωτική πρωτοβουλία έχει κάνει μικρά θαύματα στην περιοχή.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Από την άλλη πλευρά μιλώντας με εμπόρους και πολίτες διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει σχέδιο της Δημοτικής Αρχής, μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων και ιδιωτών που ασχολούνται για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ώστε η Τριφυλία να καταστεί ελκυστικός προορισμός, χειμώνα και καλοκαίρι.
Σημειώνουμε ότι η κίνηση στο Καλονερό έχει αυξηθεί φέτος λόγω Ρώσων και ευρωπαίων τουριστών μαζί με Έλληνες κατά 12% περίπου και στην Κυπαρισσία με το ίδιο μείγμα τουριστών χάρη στις αμμώδεις παραλίες που προσφέρουν αναψυχή με ξαπλώστρες η κίνηση τονώθηκε περίπου 10% περισσότερο από άλλες χρονιές. Καταλήγοντας όπως εξηγούν οι αρμόδιοι παράγοντες της αγοράς η περιοχή έχει πολλά ακόμα να αναδείξει σε όλους τους τομείς και την φιλοξενία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button