Τεχνολογία

Αυτά είναι τα πέντε πράγματα που ΠΟΤΕ δεν ψάχνετε στο Google

Από εγκυκλοπαίδεια τσέπης ως «φωτεινός παντογνώστης» και από οδηγός μέχρι ειδικός για αγορές προϊόντων, το Google έχει κυριαρχήσει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια.

Στην πραγματικότητα, όταν αναζητούμε κάποια -οιαδήποτε- πληροφορία, δεν υπάρχει πιο απλή λύση από το να βγάλουμε το κινητό μας και να ρωτήσουμε την Google για άμεσες απαντήσεις.

Φυσικά, η ευκολία αυτή έρχεται με κόστος: η Google συλλέγει διαρκώς πληροφορίες για εμάς, τις φιλτράρει και τις χρησιμοποιεί για να πουλά στοχευμένες διαφημίσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε τη Google, καθώς αποκαλύπτουν για εμάς πράγματα που καλό είναι να μένουν ιδιωτικά.

Πέντε κατηγορίες αναζητήσεων που «απαγορεύεται» να κάνουμε στο Google είναι οι παρακάτω:

1. Αναζητήσεις που δείχνουν το μέρος που βρισκόμαστε: η Google, όπως είπαμε, συλλέγει διαρκώς στοιχεία για εμάς. Αναζητήσεις που δείχνουν την τοποθεσία που βρισκόμαστε ενδεχομένως να μας καθιστούν ευάλωτους σε ζητήματα ασφαλείας.

2. Αναζητήσεις για θέματα υγείας: θα μοιραζόσασταν με έναν άγνωστο ένα πρόβλημα υγείας σας; Προφανώς όχι, οπότε καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε το Google για τέτοιου είδους αναζητήσεις, για τις απορίες σας υπάρχουν και οι γιατροί.

3. Αναζητήσεις που αποκαλύπτουν ανασφάλειες, φοβίες, κλπ: όπως και παραπάνω, θα μιλούσατε σε έναν άγνωστο για μια φοβία σας; Γι’΄αυτά υπάρχουν οι ψυχολόγοι και οι κολλητοί φίλοι.

4. Αναζητήσεις που βρίσκονται στο όριο του νόμου: όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας του κόσμου παρακαλουθούν διαρκώς το Google για αναζητήσεις που σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες, τρομοκρατία κλπ. Μπορεί να βρεθείτε μπλεγμένοι εκεί που δεν το περιμένετε.

5. Αναζητήσεις που αποκαλύπτουν την ταυτότητά σας: όπως είπαμε, το Google ρουφάει διαρκώς πληροφορίες και τις συσχετίζει ώστε να πουλήσει στοχευμένες διαφημίσεις. Όσο περισσότερα στοιχεία για εσάς δίνετε μέσω των αναζητήσεών σας, τόσο πιο εύκολο γίνεται για το Google να συνθέσει ένα ακριβές προφίλ σας.

 

topontiki

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button