Lifestyle

Αυτοί είναι 18 κανόνες που ακολουθούν οι γαλαζοαίματοι όταν τρώνε

Σίγουρα έχετε ακούσει τι τρώνε (ή τι απαγορεύεται να αγγίξουν) τα μέλη της βασιλικής οικογένειας κάθε μέρα. Αυτό το οποίο όμως έχει πραγματικό ενδιαφέρον είναι το πώς ακριβώς τρώνε καθώς το πρωτόκολλο επιβάλλει πολύ συγκεκριμένους κανόνες και μερικοί από αυτούς είναι οι εξής:

  1. Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι υποχρεωμένα να βάλουν τα καλά τους, εάν θέλουν να δειπνήσουν με τη Βασίλισσα.
  2. Ο τρόπος που αφήνουν τα μαχαιροπίρουνα πάνω στο πιάτο είναι κάτι σαν κωδικό σήμα για το προσωπικό του παλατιού.
  3. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που χρησιμοποιούν τις χαρτοπετσέτες: Τις διπλώνουν στα δύο και όταν θέλουν να σκουπιστούν, τις ξεδιπλώνουν και χρησιμοποιούν μόνο το εσωτερικό τμήμα τους.
  4. Η Βασίλισσα πρέπει να εγκρίνει ολόκληρο το μενού πριν αυτό σερβιριστεί.
  5. AdTech Ad

    Επειδή στη Βασίλισσα αρέσει η υγιεινή διατροφή, έχει απαγορεύσει να σερβίρονται μακαρόνια, πατάτες και ρύζι για βραδινό.

  6. Στο τραπέζι απαγορεύεται να βρεθούν οστρακοειδή, ωμό κρέας, νερό της βρύσης (ειδικά όταν ταξιδεύουν σε ξένες χώρες)
  7. Απαγορεύεται να δεχθούν κέρασμα φαγητού εκτός εκδηλώσεων του παλατιού.
  8. Δεν μπορούν να αρνηθούν οτιδήποτε τους προσφέρεται εάν πρόκειται για εκδήλωση του παλατιού.
  9. Υπάρχει ολόκληρη ομάδα (The Office of the Marshal of the Court) που ασχολείται αποκλειστικά με το πού θα κάτσει κάθε γαλαζοαίματος στις εκδηλώσεις και τα δείπνα.
  10. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, η Βασίλισσα μιλά πάντα σε όποιον κάθεται στα δεξιά της μέχρι να σερβιριστεί το δεύτερο πιάτο και στη συνέχεια σε εκείνον στα αριστερά της.
  11. Όταν η βασίλισσα τελειώνει το φαγητό, όλοι τελειώνουν το φαγητό. Με δημοκρατικές διαδικασίες. Και θεωρείται πολύ μεγάλη προσβολή να σηκωθείς από το τραπέζι πριν από εκείνη.
  12. Είναι γνωστό ωστόσο ότι ενίοτε «παίζει» με την τελευταία της μπουκιά, ώστε να αφήσει και τους υπόλοιπους να τελειώσουν το γεύμα τους.
  13. Οι κανόνες αυτοί δεν έχουν τόσο μεγάλη ισχύ όταν οι γαλαζοαίματοι βρίσκονται εκτός παλατιού.
  14. Για να κρατήσουν σωστά το φλιτζάνι με το τσάι, θα πρέπει να κρατούν το χερούλι από το πάνω μέρος με τον αντίχειρα και το δείκτη τους και αν χρειάζονται περισσότερη «στήριξη» να χρησιμοποιούν τον μέσο στη βάση του χερουλιού.
  15. Απαγορεύεται οι κυρίες της οικογένειας να αφήνουν λεκέδες από κραγιόν σε όλο το χείλος του ποτηριού τους. Θα πρέπει να πίνουν πάντα από το ίδιο σημείο.
  16. Στο βασιλικό μενού συμπεριλαμβάνονται πάντα φρούτα και λαχανικά εποχής.
  17. Οι γαλαζοαίματοι μπαίνουν σε όλα τα δωμάτια (ακόμη και σε αυτό που θα δειπνήσουν) με τη σειρά που πρόκειται να πάρουν το θρόνο. Γι’ αυτό ο Χάρι και η Μέγκαν μπαίνουν πάντα τελευταίοι.
  18. Όταν η Βασίλισσα ακουμπήσει την τσάντα της στο τραπέζι, σημαίνει ότι έχει τελειώσει το γεύμα της και είναι έτοιμη να αποχωρήσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button