Αθλητικά

Αυτοί «κρύβονται» πίσω από τον Γιαννακόπουλο – Φήμες για δύο «κολοσσούς» – Ποιος θα είναι αφεντικό

Σα «βόμβα» έσκασε σήμερα στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού η είδηση ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ετοιμάζεται να μπει στην ΠΑΕ, έχοντας, μάλιστα, έτοιμο πλάνο για τη δημιουργία γηπέδων στο χώρο του ΟΑΚΑ, το οποίο το έχει παρουσιάσει ήδη στην κυβέρνηση.

Βεβαία, όσοι διαβάζατε εδώ και πολύ καιρό τα ρεπορτάζ του sportdog.gr, είχατε ενημερωθεί για τις κινήσεις που έκανε κάτω από άκρα μυστικότητα το αφεντικό της ΚΑΕ, προκειμένου να προετοιμάσει την επόμενη μέρα του Τριφυλλιού, ενώ μόλις χθες σε σχετικό θέμα σας γράφαμε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δραστηροποιείται, χωρίς να το διατυμπανίζει, για να εξασφαλίσει το «αύριο» του συλλόγου.

Πάντως, όπως σας έχουμε ξαναγράψει, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είναι μόνος του στο όλο εγχείρημα. Έχει στο πλευρό του ισχυρές «πλάτες» από το εξωτερικό και συγκεκριμένα ξένα funds που έχουν τη δύναμη να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν ένα τόσο μεγαλεπήβολο πλάνο. Ποιοι είναι, όμως, οι επενδυτές του «κρύβονται» πίσω από το αφεντικό της ΚΑΕ;

Όπως ακούγεται, το αφεντικό της μπασκετικής ομάδας φαίνεται πως έχει επαφές είτε απευθείας με τους Άραβες ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι είτε μέσω του επονομαζόμενου «City Group», μια κοινοπραξία του ομίλου των ιδιοκτητών της αγγλικής ομάδας με Κινέζους συμπαίκτες, εστιασμένη αποκλειστικά στις ανά τον κόσμο επενδύσεις σε αθλητικούς οργανισμούς.

Φυσικά, οι συγκεκριμένες συζητήσεις δεν μπορούν να αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να εντάσσονται στο project για το PAO Foundation. Δηλαδή, αφορούν τη συμμετοχή του συγκεκριμένου fund στο πλάνο που είχε στο μυαλό του από το περασμένο καλοκαίρι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με την αγορά του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου του οργανισμού (αν και εφόσον συσταθεί), παραχωρώντας ένα 25% και τη διαχείριση σε κάποιον από τους Έλληνες συμπαίκτες, πιθανότητα στο ίδιο το αφεντικό της «πράσινης» ΚΑΕ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σχέδιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θυμίζει την «Παναθηναϊκή Πολιτεία» που είχε κάποτε στο μυαλό του και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με τη μεταφορά, δηλαδή, όλων των τμημάτων του συλλόγου στο ΟΑΚΑ. Αυτή είναι και η απαραίτητη προϋπόθεση που έχει θέσει ο Έλληνας επιχειρηματίας για να προχωρήσει το όραμά του.

Το δεύτερο fund που φημολογείται πως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή (μέσω Ελλήνων διαμεσολαβητών) με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο είναι η Carlton Group, που αφορά εταιρεία real estate, ιδρύθηκε το 1991 και έχει παγκόσμια δραστηριότητα, με την οποία προφανώς γίνονται οι συζητήσεις για την ανακατασκευή των γηπέδων του ΟΑΚΑ, αλλά και το πλάνο για πολυτελή ξενοδοχεία, που προβλέπεται να υλοποιηθεί στην ίδια περιοχή.

Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα αυτά μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί από καμία πλευρά και, φυσικά, από την «πράσινη» ΠΑΕ, η οποία παλεύει αυτή τη στιγμή για να πάρει την… αδειοδότηση ενόψει της νέας χρονιάς. Αυτό είναι, δηλαδή, το πιο «καυτό» θέμα της παναθηναϊκής επικαιρότητας και όχι, φυσικά, το πλάνο που μπορεί να υπάρχει για τη σωτηρία του συλλόγου και τελικά μπορεί να μείνει στα… χαρτιά, όπως, άλλωστε, έχει συμβεί πολλές φορές κατά το παρελθόν.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, άλλωστε, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και μέχρι να το κάνει (αν το κάνει) κανείς δεν μπορεί να μιλάει με βεβαιότητα για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού. Η καθημερινότητα στο σύλλογο δεν επιτρέπει προς το παρόν να γίνονται… όνειρα για το μέλλον, όταν, για παράδειγμα, οι «πράσινοι» παλεύουν για μερικές χιλιάδες ευρώ να βρουν άκρη με τα οφειλόμενα του Γενς Βέμερ, προκειμένου να αποφύγουν μια πιθανή τιμωρία (όλα δείχνουν ότι θα το καταφέρουν), ή να πάρουν πάση θυσία μία δόση από την Αλ Αϊν από την πώληση του Μάρκους Μπεργκ (όντως σκοπεύουν να κινηθούν νομικά) προκειμένου να πληρωθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button