Κόσμος

Αυτός είναι ο ρωσικός «φονιάς πυραύλων» – Το σύστημα που απέκρουσε την επίθεση στη Συρία (Photos)

Ονομάζεται «Πάνθηρας» και σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποδείχθηκε… θανατηφόρος για τους αμερικανικούς πυραύλους που χτύπησαν συριακούς στόχους το Σαββατοκύριακο.

Ο λόγος για το αντιαεροπορικό/αντιπυραυλικό σύστημα Pantsir-S1, το οποίο βρίσκεται στη Συρία και χρησιμοποιήθηκε για να αποκρουστούν οι πύραυλοι κρουζ που εκτοξεύτηκαν από αμερικανικά πλοία και γαλλικά και βρετανικά αεροσκάφη.

Το Pantsir-S1, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αποδείχθηκε «100% αποτελεσματικό», ενώ η Ρωσία προσέθεσε ότι αναχαίτισε 71 από τους 100 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν κατά συριακών στοχων.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το Pantsir-S1 αποτελεί την «αιχμή» της τεχνολογίας για άμεση αεράμυνα και προστασία από πυραυλικές επιθέσεις, καθώς χρησιμοποιεί ειδική τεχνολογία ραντάρ για εντοπισμό στόχων και στόχευση.

Το Pantsir-S1 χρησιμοποιεί συστοιχίες πυραύλων και πυροβόλα αεράμυνας και θεωρείται ιδανικό για μεσαίου βεληνεκούς στόχους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button