ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Αύριο η επαναληπτική δημοπρασία για τον Τουριστικό Ξενώνα Γαργαλιάνων

Φανερή προφορική, πλειοδοτική, επαναληπτική δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου-μισθωτή, ο οποίος θα μισθώσει και θα αξιοποιήσει το ακίνητο του Δημοτικού Τουριστικού Ξενώνα στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων», διενεργεί ο Δήμος Τριφυλίας αύριο Παρασκευή 22 του μηνός.

Η δημοπρασία θα γίνει από τις 11 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία.

Σημειώνεται πως ο τουριστικός ξενώνας βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή, στη θέση Προφήτης Ηλίας, και εντός ζώνης του οικισμού Γαργαλιάνων. Εχει ανεγερθεί το 1961 με βάση νομίμως θεωρημένη τεχνική μελέτη από τον πρώην Δήμο Γαργαλιάνων. Βρίσκεται σε υψόμετρο 285 μ., εντός γηπέδου επιφάνειας 2.837,20 τ.μ., το οποίο καλύπτεται από τμήματα αραιού δάσους πεύκων και θάμνων κι έχει θέα προς το Ιόνιο Πέλαγος. Αποτελείται από ισόγειο και όροφο, συνολικού εμβαδού 647,83τ.μ.

Για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του παραπάνω κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου, έχει συνταχθεί από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας προμελέτη, με τις ελάχιστες εργασίες που απαιτούνται για την ανακαίνιση.

Η δημοπρασία αυτή θα διεξαχθεί με κριτήριο κατακύρωσης την υψηλότερη τιμή για την εκμίσθωση του ακινήτου και σύμφωνα με τους παρακάτω όρους: Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 50 χρόνια, αρχίζει δε από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Ως ελάχιστο όριο εκκίνησης της δημοπρασίας του ακινήτου ορίζεται το ποσό των 1.150 ευρώ το μήνα.

Ο μισθωτής θα πρέπει να αναλάβει και την επισκευή του κτηρίου, το κόστος της οποίας, σύμφωνα με μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, φτάνει στα 682.335 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ – ποσό που θα συμψηφιστεί με τα μισθώματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button