Αθλητικά

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Τελειώνει σήμερα ο πρώτος γύρος με τη 13η αγωνιστική

 

ad84b55b660b76d345484e649409dc4e_L


Πριν από τα Χριστούγεννα θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής χειμώνα στην Α1 τοπική, μιας και η ΕΠΣΜ όρισε για σήμερα Σάββατο την 13η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου!

Αντίθετα στα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Μεσσηνίας δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση την περίοδο των εορτών. Μόνο οι Αγγλοι και οι… 14 ομάδες της Α1 θα αγωνιστούν δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Η πρωτοπόρος ΑΕ Μάνης, που έχει εξασφαλίσει ήδη τον άτυπο τίτλου της πρωταθλήτριας χειμώνα θα υποδεχθεί τον Παπαφλέσσα Χώρας. Η ομάδα της Μάνης θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές καθώς στα τελευταία παιχνίδια της είχε μια ήττα από τον Χανδριναϊκό και μια ισοπαλία με το Δώριο. Ο Παπαφλέσσας από την άλλη βρίσκεται στην 4η θέση, ένα μόλις βαθμό πίσω από την τρίτη προνομιούχο θέση που οδηγεί σε άνοδο και θα προσπαθήσει για το θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της πρωτοπόρου.

Το δεύτερο Δώριο θα φιλοξενηθεί από τον Ηρακλή Καλαμάτας σε ένα ματς που έχει έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δύο καθώς το Δώριο θέλει το τρίποντο για να μείνει στην 2η θέση ενώ ο Ηρακλής ψάχνει τη νίκη για να απομακρυνθεί και άλλο από τις επικίνδυνες θέσεις.

Ο Ολυμπιακός Ανάληψης, που από την Κυριακή είναι στην τρίτη προνομιούχο θέση που οδηγεί σε άνοδο, θα υποδεχθεί τον ΓΣ Γαργαλιάνων με στόχο το τρίποντο που θα τον διατηρήσει στην 2η θέση και μπορεί να τον φέρει ακόμη και στην 2η, αν δεν κερδίσει το Δώριο. Η ΑΕ Γαργαλιάνων είναι 2 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού (υποβιβάζονται τρεις ομάδες) και έχει επίσης ανάγκη τους βαθμούς.

Ο Ακρίτας Κορώνης θα υποδεχθεί την Μεθώνη σε ένα τοπικό ντέρμπι με ενδιαφέρον, με τους γηπεδούχους να θέλουν να απομακρυνθούν από την θέση του υποβιβασμού και την Μεθώνη να θέλει να πλησιάσει τις θέσεις της ανόδου.

Στο Πεταλίδι ο τοπικός Απόλλωνας θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον ΑΟ Φυτειάς ο οποίος έχει ανάγκη το θετικό αποτέλεσμα καθώς βρίσκεται μόνο δύο βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Στην Μικρομάνης ο τοπικός Αστέρας θα υποδεχθεί την ΑΕ Αβίας. Μετά το μεγάλο διπλό επί του Αίαντα, η ουραγός ομάδα της Μικρομάνης θέλει μια ακόμη νίκη ώστε να μπει για τα καλά στο παιχνίδι της παραμονής. Η ομάδα του Κάμπου από την πλευρά της θέλει το τρίποντο για να πλησιάσει το γκρουπ των πρωτοπόρων.

Ο Αίας μετρά έξι συνεχόμενες ήττες με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Θα υποδεχθεί τον Χανδριναϊκό με στόχο να δώσει τέλος στο αρνητικό αυτό σερί, ενώ ο Χανδριναϊκός αντίθετα είναι αήττητος στις 8 τελευταίες αγωνιστικές όπου μετρά 4 νίκες και 4 ισοπαλίες!

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κορώνη – Μεθώνη

Γήπεδο Κορώνης

Καρβούνης, Μπασιλάρης, Κομπιλίρης

Ολυμπιακός Αναληψης – ΑΕ Γαργαλιάνων

Γήπεδο Μεσσήνης

Γκούμας, Βρυώνης, Ρηγόπουλος

Πεταλίδι – ΑΟ Φυτειάς

Γήπεδο Πεταλιδίου

Ζαρακοβίτης, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης

ΑΕ Μάνης – Χώρα

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ

Πλακογιάννης, Γεωργαντάς, Ταβουλαρέας

Αστέρας Μικρομάνης – ΑΕ Αβίας

Γήπεδο Μικρομάνης

Σερεμέτης, Σταυρόπουλος, Γιαννακλής

Αίας – Χανδριναϊκός

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”

Ρέκκας, Τσίρμπας, Τζιαμουράνης

Ηρακλής Καλ. – Δώριο

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”

Ψηλοπαναγιώτης, Τσουλάκος, Νιάρχος

– Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ. εκτός από αυτό του Ηρακλή με το Δώριο που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 12 αγώνες)

1. Α.Ε. Μάνης 27-8 27

2. Δώριο 21-17 21

3. Ολυμπιακός Αν. 19-14 20

4. Χώρα 20-17 19

-. Πεταλίδι 12-11 19

6. Μεθώνη 10-9 18

-. Α.Ε. Αβίας 16-17 18

8. Χανδριναϊκός 22-18 17

9. Ηρακλής Καλαμάτας 14-13 14

-. Κορώνη 17-25 14

11. Α.Ο. Φυτειάς 15-14 13

12. Α.Ε. Γαργαλιάνων 12-18 11

-. Αίαντας 10-16 11

14. Αστέρας Μικρομάνης 11-29 7

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button