Κόσμος

Βρετανία: Αεροπλανοφόρο του κουτιού κι όμως μπάζει… νερά

171219_Carrier


Το ολοκαίνουριο και μοναδικό αεροπλανοφόρο του βρετανικού βασιλικού ναυτικού, που φέρει το όνομα της βασίλισσας Ελισάβετ, μπάζει… νερά, παραδέχτηκε σήμερα το υπουργείο Άμυνας, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το πρόβλημα. Το Queen Elizabeth, το κόσμημα του Βασιλικού Ναυτικού, ανέλαβε υπηρεσία μόλις πριν από δύο εβδομάδες.

Το αεροπλανοφόρο στοίχισε στο Βασιλικό Ναυτικό 3,1 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 3,5 δισεκ. ευρώ). Όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, στις δοκιμές που έγιναν στη θάλασσα διαπιστώθηκε ένα “πρόβλημα στεγανότητας” το οποίο θα επιδιορθωθεί κατά το διάστημα που το αεροπλανοφόρο θα παραμείνει ελλιμενισμένο στο Πόρτσμουθ.

Μια εισροή υδάτων “δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα”, σχολίασε στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News ο ναύαρχος εν αποστρατεία Κρις Πάρι. “Για να είμαστε ειλικρινείς, όλα τα πλοία μπάζουν νερά. Για αυτό έχουμε τις αντλίες” και για αυτό “γίνονται δοκιμές στη θάλασσα”, πρόσθεσε.

“Το Βασιλικό Ναυτικό προσπαθεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα, ενώ αρχικά προσπάθησε να το κρύψει”, είπε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Μπιλ που καλύπτει θέματα άμυνας για λογαριασμό του BBC. “Είναι πραγματικά δυσάρεστο” δεδομένου ότι “ήταν ενήμεροι για το πρόβλημα εδώ και κάποιο διάστημα”, συνέχισε.

Ο υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι η επισκευή “δεν θα στοιχίσει ούτε μια πεντάρα στους Βρετανούς φορολογούμενους”, επιμένοντας ότι οι δοκιμές στη θάλασσα είχαν ως στόχο ακριβώς αυτό: να εντοπιστούν και να επιδιορωθούν τυχόν προβλήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button