ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: Διάκριση για το φροντιστηρίο Γαλλικής Γλώσσας της Νίκης Πετροπούλου

Στις πρώτες πέντε θέσεις στο 2ο διαγωνισμό ‘’Γράψε μου ένα παραμύθι με θέμα το ταξίδι’’ επιλέχθηκε το γαλλικό παραμύθι που έγραψαν οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες του φροντιστηρίου Γαλλικής Γλώσσας της Πετροπούλου Νίκης, στους Γαργαλιάνους.

Τα πέντε καλύτερα παραμύθια τα οποία επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή για την πρωτοτυπία, την εικονογράφηση και το ηθικό τους δίδαγμα, θα εκδοθούν σε μορφή βιβλίου από γνωστό γαλλόφωνο βιβλιοπωλείο της Αθήνας που διοργάνωσε το διαγωνισμό. Η εικονογραφημένη ιστορία με τίτλο ‘’ ΜΕΣΣΗΝΙΑ: ταξίδι από το Παρίσι στον ‘παράδεισο’ ’’ παρουσιάζει την επίσκεψη δύο μικρών παιδιών από τη Γαλλία, στην περιοχή μας.

Η ιστορία
Η πανέμορφη Βοϊδοκοιλιά, η θέα ενός νησιού που μοιάζει με κροκόδειλο, από τη πόλη των Γαργαλιάνων, ένας Πύργος σαν τον Άιφελ στα Φιλιατρά, η συμμετοχή τους στο Γύρο της Πόλης της Κυπαρισσίας και η γνωριμία τους με τη μικρή ελληνίδα Μαρία η οποία τον επόμενο χρόνο τους επισκέφθηκε στη χώρα τους, ήταν αρκετά για να τους εντυπωσιάσουν και να έχουν τις αναμνήσεις του ομορφότερου ταξιδιού.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button