ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: Παρουσίαση των αγροτικών προϊόντων Katana και Surround της ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε. [εικόνες – βίντεο]

Ενημερωτική εκδήλωση από την ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε. που απευθυνόταν κυρίως σε ελαιοπαραγωγούς από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο ελαιοπερίβολο του Κων/νου Βαρούτσου, στην περιοχή των Γαργαλιάνων.

Οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά δύο σκευάσματα της εταιρείας ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε., πρόκειται για το νέο πολυδύναμο Ζιζανιοκτόνο Katana και το πρωτοποριακό υλικό Surround που προστατεύει την ελιά (και όχι μόνο), από την ηλιακή ακτινοβολία, τις υψηλές θερμοκρασίες και ταυτόχρονα από εχθρούς της, όπως ο δάκος. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο ελαιοπερίβολο που πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση, οι υπεύθυνοι είχαν φροντίσει από τις προηγούμενες ημέρες να ψεκάσουν με τα δύο προϊόντα προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να δουν την δράση τους.

Το KATANA 25 WG με δραστική ουσία το flazasulfuron, αποτελεί τη νέα πρόταση της ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ για τον έλεγχο των ζιζανίων προφυτρωτικά ή μεταφυτρωτικά σε καλλιέργειες αμπελιού, εσπεριδοειδών και ελιάς.

Το Surround αυτό που κάνει είναι να κολλά σε μορφή σκόνης επάνω στα φύλλα, και να ρίχνει τη μέρα τη θερμοκρασία, σε επίπεδα που το δέντρο να συνεχίσει να αναπτύσσεται φυσιολογικά. Επίσης εμποδίζει τις υπεριώδεις ακτινοβολίες να φτάσουν στο εσωτερικό του φύλλου και στους μηχανισμούς που φωτοσυνθέτουν, με αποτέλεσμα οι Αυξίνες να συνεχίσουν να παράγονται, οπότε ο καρπός συνεχίζει κανονικά να μεγαλώνει. Επίσης το υλικό αυτό, εμποδίζει και την ανάπτυξη του δάκου.

Δείτε τι είπε στην κάμερα του gargalianoionline ο γεωπόνος του τμήματος υποστήριξης και marketing προϊόντων της ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ, Βαγγέλης Καλαντζής:

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button