Αγροτικά

Για την ένταξη στο Μητρώο Αγροτών απαραίτητη η δήλωση ΟΣΔΕ αντίστοιχου έτους με τη φορολογική δήλωση

Με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την ένταξη των αγροτών στο ΜΑΑΕ (Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων) αποσαφηνίζται ότι «για την απόδειξη της κατοχής αγροτικής εκμετάλλευσης και τον υπολογισμό του ετήσιου χρόνου απασχόλησης στην αγροτική εκμετάλλευση» απαιτείται: «Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, σύμφωνα με τις εθνικές διατάξεις, του αντίστοιχου έτους με την Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος».

Αναλυτικά η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου

Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το ΜΑΑΕ, και ειδικότερα την με αριθμ. 360/26071/1-3-2016 εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ, «Εγκύκλιος δικαιολογητικών για τη χορήγηση βεβαίωσης ΜΑΑΕ», προκειμένου για τη χορήγηση βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΑΕ και τον έλεγχο για την απόδοση της ιδιότητας του επαγγελματία αγρότη ή του κατόχου αγροτικής εκμετάλλευσης ή του επαγγελματία αγρότη νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα, θα πρέπει υποχρεωτικά, να προσκομίζεται:

«Για την απόδειξη της κατοχής αγροτικής εκμετάλλευσης και τον υπολογισμό του ετήσιου χρόνου απασχόλησης στην αγροτική εκμετάλλευση: Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, σύμφωνα με τις εθνικές διατάξεις, του αντίστοιχου έτους με την Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος».

Συμπληρωματικά διευκρινίζεται ότι:

α) Από την ημερομηνία λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων Φορολογικού Έτους 2017, για τη χορήγηση βεβαιώσεων ΜΑΑΕ, θα λαμβάνεται υπόψη η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (δήλωση ΟΣΔΕ) έτους 2017 σε συσχέτιση με τα οικονομικά στοιχεία του Φορολογικού Έτους 2017 και συμπληρωματικά, εφόσον από τον σκοπό χορήγησης της βεβαίωσης κρίνεται αναγκαίο, η δήλωση ΟΣΔΕ 2018, προς απόδειξη ότι συνεχίζεται η κατοχή της αγροτικής εκμετάλλευσης.

β) Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (περιπτώσεις φορολογικών εκκρεμοτήτων, μεταβιβάσεων, και άλλων αιτιών) και εφόσον δεν έχει κατατεθεί Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (δήλωση ΟΣΔΕ) έτους 2017, για τη χορήγηση βεβαιώσεων, δύναται να λαμβάνεται υπόψη, η δήλωση ΟΣΔΕ 2018 σε συσχέτιση με τα οικονομικά στοιχεία του Φορολογικού Έτους 2017.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button