Τοπικά Νέα

Γιόρτασαν τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στους Χριστιάνους!

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη

Τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος τίμησαν με ευλάβεια στον ομώνυμο Ιστορικό Ιερό Ναό στη Χριστιανούπολη Τριφυλίας.

Ο εορτασμός ήταν λαμπρός και πλήθος πιστών συνέρευσε στην «Αγιά Σωτήρα του Μοριά», στον καθεδρικό ναό της πάλαι ποτέ Αρχιεπισκοπής Χριστιανουπόλεως.

Χθες, τελέστηκε Μέγας Εσπερινός και έγινε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους των Χριστιάνων, ενώ εψάλησαν δεήσεις. Σήμερα, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος τέλεσε και “την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία” του Διακόνου π. Δημήτριου όπου θα είναι και εφημέριος της ενορίας Χριστιανών.

Πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας συμμετείχε στις Θρησκευτικές τελετές, προσκυνώντας την Ιερή Εικόνα και ανάβοντας ένα κεράκι, ζητώντας τη βοήθεια και τη Χάρη της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Στις τελετές σήμερα συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Άγγελος Χρονάς, ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Μερκούρης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χριστιανούπολης, Μπάμπης Αλεξόπουλος κ.α.

O Πολιτιστικός Σύλλογος Χριστιανούπολης διοργάνωσε χθες βράδυ και λαϊκό γλέντι, με το γνωστό τραγουδιστή της παραδοσιακής μουσικής Σπύρο Πανταζόπουλο, ενώ όλοι πέρασαν μια βόλτα και από τη γνωστή «βρύση»!

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button