ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Γιόρτασε την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού η Κυπαρισσία [εικόνες – βίντεο]

Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και κάθε επισημότητα κορυφώθηκαν σήμερα στην Κυπαρισσία οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παντριφυλιακής γιορτής της Υψώσεων του Τιμίου Σταυρού.

Αρχικά, στον Ι.Ν. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου. Η παρουσία πιστών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών ήταν εντυπωσιακή, ενώ αμέσως μετά έγινε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος ήταν στολισμένος με βασιλικό, καθώς και της Ιεράς Εικόνας, στους δρόμους γύρω από την εκκλησία, όπου εκτείνεται η μεγάλη εμποροπανήγυρη.

Τον Τίμιο Σταυρό συνόδευσαν κληρικοί , ενώ στην κεφαλή της πομπής παιάνιζε χαρμόσυνα σε άψογο σχηματισμό η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας.

O Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ.κ. Χρυσόστομος κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στη βαθύτερη σημασία του Τιμίου Σταυρού λέγοντας, «Ο Σταυρός είναι το ανίκητο όπλο των Χριστιανών, ο διάβολος τρέμει μπροστά στη δύναμη του Σταυρού. Για αυτό υπάρχει και αυτή η «πολεμική» να αποκαθηλωθεί από παραλίες, βουνά, καμπαναριά, από αίθουσες δημοσίων κτηρίων και από παντού. Ο Σταυρός του Χριστού συντρίβει τους δαίμονες και σώζει τους ανθρώπους, είναι η δόξα του Χριστού, η αγαλλίαση του Αγίου Πνεύματος, το φως ολόκληρης της οικουμένης και η σωτηρία όλης της ανθρωπότητα, τι άλλο θαμαστότερο από την ανύψωση του Σταυρού; Να γιατί πανηγυρίζουμε οι πιστοί τη γιορτή του Σταυρού».

Ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας έδωσε τις καθιερωμένες ευχές του λέγοντας πως, «Σήμερα είναι μία πολύ μεγάλη ημέρα για την πόλη της Κυπαρισσίας και τον Δήμο Τριφυλίας, η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Ο Σραυρός συμβολίζει της κορύφωση των Παθών του Χριστού και αυτό που φέρνει την ελπίδα ότι μετά την σταύρωση έρχεται η Ανάσταση. Ο ελληνικός λαός παραμένει επάνω στον Σταυρό αυτο το οποιο προσδοκουμε  να ακολουθήσει η Ανάσταση. Να ευχηθώ σε όλους αυτή ημέρα να είναι σημαντική, καθοριστική και να σημάνει κάτι καλύτερο για το μέλλον».

Το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Άγγελος Χρονας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Παναγιώτης Αλευράς, ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Τοπικοί και Δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Τριφυλίας, κ.α.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων έγινε μικρή δεξίωση στο Τουριστικό Κυπαρισσίας όπου οι αρχές αντάλλαξαν ευχές.

Δείτε Βίντεο – Εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button