ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Δάνειο για το κτίριο της Ε.Τ.Ε. που παραμένει ερειπωμένο για δεκαετίες στην Κυπαρισσία

 

ΕΤΕ-ΤΩΡΑ-640x360


Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο επικεφαλής παράταξης Σαράντος Κουκούμης επανέφερε την πρόταση για αξιοποίηση στο ερειπωμένο κτήριο της ΕΤΕ στην Κυπαρισσία, με ένταξη σε τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που στοχεύει στην ανάπλαση δημοτικών κτηρίων καθώς το οίκημα έχει πληρωθεί με χρήματα των δημοτών της πόλης και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Κυπαρισσίας από παλιά.

 Στον κ. Κουκούμη απάντησε ο Δήμαρχος λέγοντας ότι δεν υπάρχει προοπτική να υλοποιηθεί τέτοιο έργο διότι δεν το επιτρέπει το ΕΣΠΑ, ενώ παρά το γεγονός ότι στο τεχνικό πρόγραμμα υπήρχε πρόβλεψη με κωδικό για πρόσληψη τεχνικού συμβούλου του έργου στο τελευταίο Δ.Σ. ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει μελετητική ωριμότητα. 

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Παν. Τσίγγανος ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος σχεδιάζει να συναφθεί δάνειο με τράπεζα που θα ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ. Πάντως επί Σαμπαζιώτη είχε δρομολογηθεί η πρόταση σύναψης δανείου με τράπεζα αλλά δεν προχώρησε λόγω εκλογών. Οπότε υπάρχει κίνδυνος κι αυτό το έργο να αργήσει να υλοποιηθεί..

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button