Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Κατασκευή έργων 9.1 εκατ. ευρώ μέσω ΣΔΙΤ [λίστα]

31s14sxol-thumb-large


Δείτε ποια σχολεία και αθλητικούς χώρους προτείνει για ΣΔΙΤ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος (4/9), συζητήθηκε η πρόταση για κατασκευή έργων συνολικού προϋπολογισμού ποσού 9.150.000 ευρώ με τη διαδικασία των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Στην ομιλία του ο δήμαρχος κ. Καφαντάρης ανέφερε πως ύστερα από την πρόσφατη επίσκεψη του Αναπλ. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Α. Χαρίτση, συμφωνήθηκε  να συνταχθεί πρόταση έργων στον τομέα της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού η οποία θα υποβληθεί στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησής των, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πύλου – Νέστορος δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση από το παραπάνω πρόγραμμα αφού το Δημόσιο θα αναλάβει την χρηματοδότηση και την διαδικασία υλοποίησης.

ΚΤΗΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Κατασκευή ΓυμνασίουΛυκείου Κορώνης με ενδεικτικό προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ. Προσθήκη τριών (3) αιθουσών διδασκαλίας και ενός (1) αμφιθεάτρου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πύλου με ενδεικτικό προϋπολογισμό 800.000 ευρώ. Προσθήκη ενός (1) κλειστού χώρου αθλητικών εκδηλώσεων και ενός (1) αμφιθεάτρου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Χώρας με ενδεικτικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ. Προσθήκη ενός (1) κλειστού χώρου αθλητικών εκδηλώσεων στο Δημοτικό σχολείο Κορώνης με ενδεικτικό προϋπολογισμό 300.000 ευρώ. Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Τ.Κ. Χαρακοπιού με ενδεικτικό προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
Κατασκευή Αθλητικού κέντρου για την Δ.Ε. Κορώνης με ενδεικτικό προϋπολογισμό 850.000 ευρώ. Γήπεδα αντισφαίρισης στην Τ.Κ. Μεθώνης με ενδεικτικό προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. Αθλητικές εγκαταστάσεις στην Τ.Κ. Μεθώνης με ενδεικτικό προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. Πολυχώρος αθλητισμού στην Δ.Κ. Χώρας με ενδεικτικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Το Δ.Σ. Πύλου – Νέστορος κατά πλειοψηφία ενέκρινε όπως συνταχθεί πρόταση έργων στον τομέα της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού η οποία θα υποβληθεί στο Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησής των, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. όπως παρακάτω, ενώ εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος για τις παραπέρα σχετικές ενέργειες προς υλοποίηση των παραπάνω αναφερομένων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button