Τοπικά Νέα

Δήμος Τριφυλίας: Προμήθεια μεταχειρισμένου φορτηγού οχήματος ποσού 39.680€

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας εγκρίθηκαν οι δαπάνες που αφορούν την προμήθεια ενός μεταχειρισμένου δυαξονικού φορτηγού οχήματος με ανατροπή, χωρητικότητας 18 τόνων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις ανάγκες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας. Η συνολική δαπάνη είναι ποσού 39.680,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 245).

Επίσης εγκρίθηκε δαπάνη ποσού 60,00€ που αφορά την ημερήσια αποζημίωση μετακίνησης έξι (6) υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας, οι οποίοι θα μεταβούν στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, προκειμένου να παραλάβουν έργα, ύστερα κι από σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστωρος.

Επιπλέον, εγκρίθηκε δαπάνη ποσού 37.000,00€ για την υλοποίηση του έργου «Προκαταρκτικές Εργασίες Αποκατάστασης Τεμένους Κυπαρισσίας» προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προκαταρκτικές και διερευνητικές εργασίες στο κτιριακό συγκρότημα του Μουσουλμανικού Τεμένους Κυπαρισσίας, μαζί με τις απαραίτητες υποστηλώσεις επικίνδυνων ή ετοιμόρροπων στοιχείων. Πρόκειται κυρίως για διερευνητικές εργασίες καθαιρέσεων και εκσκαφών, με σκοπό να αποκαλυφθούν τα διάφορα συστήματα δόμησης, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και να αποκτηθούν οι απαραίτητες αρχιτεκτονικές και δομικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης του έργου της αποκατάστασης του συνόλου. Επίσης απαιτούνται να πραγματοποιηθούν εργασίες στερέωσης και υποστήλωσης επικίνδυνων ή ετοιμόρροπων αρχιτεκτονικών μελών ή στοιχείων που κινδυνεύουν να προκαλέσουν βλάβη σε πολίτες, οχήματα ή στο ίδιο το μνημείο.

Τέλος, εγκρίθηκε δαπάνη ποσού 720,00€ (4 x 180,00€) σχετικά με την προμήθεια τεσσάρων (4) ηλεκτρικών συσσωρευτών οχημάτων (μπαταρίες) με χαρακτηριστικά για φορτηγά του Δήμου Τριφυλίας οι οποίες και κλάπηκαν.

Οι δαπάνες εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων της κ. Μαραβελή η οποία ψήφισε κατά ως προ τη δαπάνη της ημερήσιας αποζημίωσης των υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας, καθώς αυτή θα έπρεπε να καταβληθεί από το Δήμο Πύλου – Νέστορος και λευκό ως προς τη δαπάνη προμήθειας του μεταχειρισμένου φορτηγού αυτοκινήτου, καθώς έπρεπε να προβεί ο Δήμος σε προμήθεια καινούριου, και του κ. Ανδρινόπουλου, ο οποίος ψήφισε κατά ως προ τη δαπάνη της ημερήσιας αποζημίωσης των υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας, καθώς αυτή θα έπρεπε να καταβληθεί από το Δήμο Πύλου – Νέστορος και κατά ως προς τη δαπάνη προμήθειας μπαταριών για τα δυο φορτηγά αυτοκίνητα, καθώς θα έπρεπε πρώτα να διεξαχθεί ΕΔΕ κι εφόσον προέκυπταν ευθύνες αυτές να αποδοθούν και ύστερα να γίνει η προμήθεια των μπαταριών.

*φωτο αρχείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button