Τοπικά Νέα

Δήμος Τριφυλίας: Συγκρότηση ομάδας ελέγχου των ακινήτων

Επιτροπή ελέγχου του εμβαδού σε όλα τα ακίνητα που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια συγκρότησε ο Δήμος Τριφυλίας, προκειμένου να διακριβώσει αν έχουν δηλωθεί σωστά τα τετραγωνικά μέτρα από τους ιδιοκτήτες.

Το έργο της επιτροπής, όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση που υπογράφει ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας “είναι απαραίτητο, προκειμένου να γίνει με δίκαιο και σωστό τρόπο η χρέωση της επιβολής φόρων, τελών και δικαιωμάτων προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων”.

Η τριμελής αυτή επιτροπή, που την αποτελούν υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου, επιφορτίζεται, ειδικότερα, με τον έλεγχο α) των τετραγωνικών μέτρων στο σύνολο του ακινήτου (οικόπεδο και κτήριο) για τη σωστή ή μη δήλωσή τους, β) για την χρησιμοποίηση ή μη του ακινήτου, γ) για την ηλεκτροδότηση ή μη του ακινήτου, δ) για τη διακοπή ή την επανασύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ε) των ακινήτων σε περίπτωση μεταβίβασης (μετά από αίτηση για χορήγηση βεβαιώσεως ΤΑΠ), στ) ακινήτων αν έχουν αποπερατωθεί ή είναι ημιτελή, σύμφωνα με τον ΓΟΚ, ζ) ακινήτων σε περίπτωση αμφιβολίας της υπηρεσίας ή του ιδιοκτήτη και η) δηλώσεως νομίμως υφιστάμενων, τακτοποιημένων καθώς και αυθαιρέτων κτισμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button