ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Δήμος Τριφυλίας: Τι έλεγε ο κ. Κατσίβελας το 2015 και το 2017 για τους συμβασιούχους stage και την αίτηση αναίρεσης

22498962_894142680743058_7883657532116294984_o


Τις τελευταίες μέρες επανήλθε στην επικαιρότητα των θέμα των συμβασιούχων stage του τέως Δήμου Κυπαρισσίας που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας εναντίον της οποίας η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας αποφάσισε και άσκησε το 2015 αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Ας δούμε τι έλεγε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας για την απόφαση άσκησης αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο το 2015 αλλά και το 2017.

 

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 19:53


Εξάντληση των ένδικων μέσων περί μονιμοποίησης των 11 συμβασιούχων στο Δήμο Τριφυλίας

Ολα τα ένδικα μέσα θα εξαντλήσει ο Δήμος Τριφυλίας για την υπόθεση που έχει προκύψει με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, η οποία δικαιώνει 11 πρώην συμβασιούχους του τέως Δήμου Κυπαρισσίας που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους.

Αυτό τόνισε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας – καθώς ήδη η Οικονομική Επιτροπή του δήμου έχει πάρει απόφαση κι έχει ορίσει δικηγόρο για να καταθέσει αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου, για τη συγκεκριμένη απόφαση. Μάλιστα υποστήριξε ότι είναι υποχρεωμένος βάσει του νόμου να το πράξει αυτό ο δήμος, όπως και οποιοσδήποτε φορέας. Ανέφερε δε ότι αυτό το γνωρίζουν και οι εργαζόμενοι, και γι’ αυτό κοινοποίησαν την απόφαση στο δήμο αφού είχε παρέλθει η χρονική προθεσμία της έφεσης.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του για αυτό το θέμα ο κ. Κατσίβελας τόνισε:

«Τις τελευταίες μέρες έχει παρουσιαστεί στην δημοσιότητα ότι ο δήμος είναι ανάλγητος και δεν έχει ευαισθησίες για μια κατηγορία εργαζόμενων, και ειδικά για τους εργαζόμενους από το πρόγραμμα Stage στο πρώην Δήμο Κυπαρισσίας, οι οποίοι δικαιώθηκαν πρωτοδίκως. Η αλήθεια όμως είναι πως όταν έγινε η παράδοση – παραλαβή η καινούργια δημοτική αρχή ουδέποτε ενημερώθηκε ότι υπάρχει τέτοια δικαστική εκκρεμότητα, και αιφνιδίως το έμαθε όταν παρήλθε ο χρόνος κατά τον οποίο ο δήμος θα μπορούσε και όφειλε να ασκήσει έφεση ή όλα τα ένδικα μέσα. Το αίτημα των εργαζομένων αφενός και σεβαστό, κι αν θέλετε και δίκαιο. Αυτό όμως που είναι βέβαιο και αποδεδειγμένο είναι ότι ο δήμος ή οποιοσδήποτε φορέας έχει να κάνει με αυτή την κατηγορία των εργαζομένων οφείλει να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και μετά να προχωρήσει -αν τελικά δικαιωθούν- στο να γίνει με δικαστική εντολή η επαναπρόσληψη».

Ο δήμος, είπε ο κ. Κατσίβελας, είναι υποχρεωμένος να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα για να μπορέσει να υπηρετήσει τη νομιμότητα. Και συμπλήρωσε ότι είναι ένα θέμα πολύ ευαίσθητο, γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουν να προσδιοριστεί απολύτως ποια είναι η νομιμότητα για να την υπηρετήσουν. Δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας εργαζόμενος, υπογράμμισε, αν δεν εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ώστε να είναι τελεσίδικες οι αποφάσεις, στον τελευταίο βαθμό – κάτι που όπως ανέφερε το ξέρουν και οι πρώην εργαζόμενοι, γι’ αυτό και κοινοποίησαν την απόφαση αφού παρήλθε η δυνατότητα για έφεση.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι νόμος του υπουργείου Εσωτερικών το ότι πρέπει να υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση, και αυτός ο δρόμος έχει ακολουθηθεί κι από άλλους φορείς.
Κ. Μπ.


https://www.eleftheriaonline.gr/local/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/72893-symvasioyxoi-dimos-trifylias

 

Ο Κατσίβελας υπεραμύνεται της απόφασης σε βάρος εργαζομένων που δικαιώθηκαν από το Πρωτοδικείο…

05/08/2015 20:09

Υπεραμύνεται της απόφασης της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας για τους έντεκα εργαζόμενους με σύμβαση στον πρώην Δήμο Κυπαρισσίας που δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας. Μάλιστα, στρέφει τα βέλη του και κατά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, αλλά και κατά των εργαζομένων που δικαιώθηκαν.
Με χθεσινές του δηλώσεις, σημείωσε πως ο Δήμος, ως φορέας, και η Δημοτική Αρχή δε θα μπορούσουν να απεμπολήσουν το δικαίωμα και την υποχρέωση που έχουν για προσφυγή κατά της απόφασης που δικαίωσε τους έντεκα εργαζόμενους! Ωστόσο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις, δεν απάντησε πειστικά στο ερώτημα που θέτουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, από πού προκύπτει, με βάση το νόμο, υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας που δικαίωσε τους έντεκα εργαζόμενους στον πρώην Δήμο Κυπαρισσίας, όταν μάλιστα υπάρχουν Δήμοι και Δημοτικές Αρχές, οι οποίοι, έπειτα από αντίστοιχες αποφάσεις Πρωτοδικείων που δικαίωναν εργαζόμενους παραιτούνται από κάθε ένδικο μέσο.
«Τις τελευταίες μέρες έχει παρουσιαστεί στη δημοσιότητα ότι ο Δήμος είναι ανάλγητος και δεν έχει τις ευαισθησίες σε μια κατηγορία εργαζόμενων και ειδικά τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα stage στο πρώην Δήμο Κυπαρισσίας, οι οποίοι δικαιώθηκαν πρωτοδίκως. Η αλήθεια είναι πως, όταν έγινε η παράδοση-παραλαβή, η καινούργια Δημοτική Αρχή ουδέποτε ενημερώθηκε ότι υπάρχει τέτοια δικαστική εκκρεμότητα και αιφνιδίως παρήλθε ο χρόνος κατά τον οποίο ο Δήμος θα μπορούσε και όφειλε να ασκήσει έφεση ή όλα τα ένδικα μέσα […] Το αίτημα των εργαζομένων είναι και σεβαστό και, αν θέλετε, δίκαιο. Αυτό, όμως, που είναι βέβαιο και αποδεδειγμένο, είναι ότι ο Δήμος ή οποιοσδήποτε φορέας έχει να κάνει με αυτή την κατηγορία των εργαζομένων, οφείλει να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και μετά, αν τελικά δικαιωθούν, να γίνει με δικαστική εντολή η επαναπρόσληψη…», τόνισε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο κ. Κατσίβελας.

https://tharrosnews.gr/news/content/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF


Κατσίβελας για πρώην συμβασιούχους stage: «Ο δήμος δεν μπορεί να σηκώσει το κόστος δαπάνης για επιπλέον διορισμούς»

10 Απρίλιος 2017 – 19:12


Τους λόγους για τους οποίους αρνείται η δημοτική Αρχή Τριφυλίας στην πρόσληψη των 11 πρώην συμβασιούχων που είχαν προσληφθεί μέσω stage, και απασχολήθηκαν από τον πρώην δήµο Κυπαρισσίας εξήγησε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος κ. Κατσίβελας κατά την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, έπειτα από ερώτηση του Σαράντου Κουκούμη. Να σημειωθεί πως ο δήμος Τριφυλίας έχει ασκήσει αίτηση αναίρεσης στο Άρειο Πάγο μετά την δικαίωση των εργαζομένων από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας.

Το ιστορικό

Σύμφωνα µε την αριθ. 52/2012 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας στις 4 Απριλίου 2012 έγινε δεκτή η αγωγή των 11 συμβασιούχων του πρώην δήμου Κυπαρισσίας και ο δήμος όφειλε να τους προσλάβει, καθώς ενώ προσλήφθηκαν µε σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, στην πραγματικότητα απασχολήθηκαν από τον τέως Δήμο Κυπαρισσίας για την κάλυψη συνήθων, τρεχουσών και απολύτως τακτικών, προβλέψιμων και υπαρχουσών αναγκών αυτού, µονικής, διαρκούς και πάγιας προοπτικής, σχετικές προς τις ανάγκες που εξυπηρετούσε παράλληλα και το µονικό προσωπικό των υπηρεσιών του. Η τωρινή δημοτική Αρχής Τριφυλίας, τον Ιούλιο του 2015, αποφάσισε να στραφεί εναντίον της απόφασης που δικαίωνε τους συμβασιούχους ορίζοντας δικηγόρο για να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο.

Ο Σαράντος Κουκούμης στην ερώτησή του προς τον δήμαρχο κ. Κατσίβελα ανέφερε τα εξής: «Εμείς σαν Δήμος, παρόλο που οι εργαζόμενοι έχουν πάρει πρωτοδίκη απόφαση ότι πρέπει να επανέλθουν, καθώς κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πηγαίνουμε σε ένδικα μέσα στον Άρειο Πάγο για να μην προσληφθούν αυτοί οι άνθρωποι. Γιατί τέτοια διαμάχη με αυτούς τους εργαζομένους που έχουν την ανάγκη της εργασίας σήμερα, αλλά και όταν ο Δήμος ψάχνει να βρει προσωπικό και δεν μπορεί».

Ο κ. Κατσίβελας στην απάντησή του ανέφερε τα εξής: «Το βέβαιον είναι ότι αυτός ο Δήμος έχει πάρα πολλές αμαρτίες και οικονομικές αμαρτίες και χρωστάει, και θα χρωστάει, και μάλιστα κινδυνεύουμε να πληρώσουμε 250.000 ευρώ για το ΦΠΑ του βιολογικού της Κυπαρισσίας γιατί το 2012 δεν έγινε καμία διαδικασία για να ενταχθεί σε χρηματοδότηση, γιατί με το νομό που βγήκε απεντάχθηκε η δαπάνη του ΦΠΑ, και δεν έγινε καμία προσπάθεια να διαχειριστεί αυτό τότε. Μας έρχονται από δεξιά και αριστερά πολλές οφειλές, πρέπει να βρούμε ένα πόσο που ξεπερνά τις 600.000 το χρόνο που θα κοστίσει οποιαδήποτε διαχείριση, κάνουμε μια κουβέντα για να μειώσουμε τα τιμολόγια που δεν μπορεί να πληρώσει ο κόσμος, και μου λέτε μετά, τους 25 εργαζομένους της καθαριότητας που η κυβέρνηση τους φορτώνει σαν μονίμους, μετά τις προγραμματισμένες προσλήψεις των 6 και άλλων δύο που περιμένουμε, να πάρουμε και άλλους 10 εργαζόμενους, οπού σας δηλώνω ξεκάθαρα δεν μπορεί τους πληρώσει, γιατί χρειάζονται 150.000 ευρώ το χρόνο. Κατά συνέπεια μακάρι να μπορούσε ο Δήμος αυτούς τους εργαζόμενους, και όλους τους άλλους, που ήταν στα stage που ποτέ δεν πρόκειται να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Πρέπει να δούμε τι χρειάζεται ο Δήμος, αυτή τη στιγμή η επάρκεια του δήμου σε διοικητικό προσωπικό είναι δεδομένη, κατά συνέπεια δεν μπορώ εγώ και δεν έχω τη δυνατότητα σαν Δήμος να πληρώσουμε επιπλέον υπαλλήλους. Δεν μπορεί να σηκώσει το κόστος δαπάνης ο Δήμος για οποιουσδήποτε επιπλέον διορισμούς.


http://www.gargalianoionline.gr/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%82-stage/

Η πλήρης απομαγνητοφώνηση του θέματος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας

Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, έθεσε προ Η.Δ. το θέμα με αφορμή πρόσφατες αποφάσεις της Ο.Ε. για την υπόθεση με ορισμό δικηγόρου και συμβολαιογράφου. Ο κ. Κουκούμης είπε ότι, «Υπάρχει μια μερίδα – ένα θέμα που έχει απασχολήσει κατά καιρούς το δήμο – εργαζομένων με stage εδώ στο δήμο κι έχουν απολυθεί. Κι ο δήμος, ενώ έχουν πάρει αυτοί οι υπάλληλοι Πρωτόδικη απόφαση ότι πρέπει να επανέλθουν στο δήμο γιατι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες – τους έδωσε το δικαστήριο το αορίστου χρόνου – εμείς, σαν δήμος, πηγαίνουμε σε ένδικα μέσα, πηγαίνουμε στον Άρειο Πάγο, ξοδεύουμε επιπλέον λεφτά, για να μην προσληφθούν αυτοί οι άνθρωποι στο δήμο. Γιατί τέτοια διαμάχη με κάποιους εργαζόμενους που, στο κάτω κάτω, και αυτοί έχουν ανάγκη του δουλειά σήμερα, αλλά και ο δήμος ανάγκη τις υπηρεσίες τους! Κατά καιρούς ψάχνουμε για προσωπικό, δεν υπάρχει, δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας». Απαντώντας ο κ. Κατσίβελας σημείωσε πως, «Το βέβαιον είναι ότι αυτός ο Δήμος έχει πάρα πολλές αμαρτίες και πάρα πολλές αμαρτίες και οικονομικές αμαρτίες και χρωστάει και θα χρωστάει…» και αναφέρθηκε στο ΦΠΑ του Β.Κ. Κυπαρισσίας, οφειλές που έρχονται από δεξιά κι αριστερά, 600.000 που θα κοστίσει η διαχείριση απορριμμάτων και την κουβέντα μου γίνεται για να μειώσουν τα τιμολόγια γιατι ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει. Ακολούθως ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, τόνισε «και μου λέτε, μετά τους 25 εργαζόμενους που είναι στην καθαριότητα τους οποίους η κυβέρνηση μας τους φορτώνει σαν μόνιμους, μετά τις προγραμματισμένες προσλήψεις των 6 κι άλλων 2 που περιμένουμε, 32, να πάρουμε κι άλλους 10 εργαζόμενους τους οποίους σας δηλώνω ξεκάθαρα ο δήμος δεν έχει λεφτά να τους πληρώσει γιατι χρειάζονται 150.000 ευρώ το χρόνο. Κι όταν κάνετε μια πρόταση, κάνε κι αυτό, κάνε και τ’ άλλο, κοστολογείστε τες και πες τε μου και που θα πα’ να τις βρω! Κατά συνέπεια, μακάρι να μπορούσε ο δήμος να κρατήσει αυτούς τους εργαζόμενους και να κρατήσει και όλους τους άλλους που ήταν στα προγράμματα stage που ήταν απ’ την πόλη των Φιλιατρών κι απ’ την πόλη των Γαργαλιάνων και τα οποία ποτέ αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να δικαιωθούνε! Και κάποια στιγμή θα πρέπει να τα δούμε τα πράγματα με μια προοπτική ότι πρέπει να δούμε τι χρειάζεται ο δήμος σαν εργαζόμενους. Ποιοτικά τι χρειάζεται! Χρειαζόμαστε πτυχιούχους; Χρειαζόμαστε μηχανικούς; Χρειαζόμαστε χημικούς μηχανικούς; Χρειαζόμαστε ηλεκτρονικούς; Τι χρειαζόμαστε; Αυτή τη στιγμή η επάρκεια του δήμου σε διοικητικό προσωπικό είναι δεδομένη. Κατά συνέπεια δεν μπορώ εγώ και δεν έχω τη δυνατότητα, σαν δήμος, να πληρώσουμε και επιπλέον υπαλλήλους. Οπότε, νομοτελειακά πάμε σ’ αυτό. Δεν μπορεί να σηκώσει άλλο το κόστος δαπάνης ο δήμος για οποιεσδήποτε επιπλέον διορισμούς. Μπορούμε να πάμε σε πράγματα τα οποία να είναι πολλαπλασιαστικά και ανταποδοτικά».

Τι δήλωσε ο κ. Κατσίβελας μόλις πριν από λίγες μέρες
https://www.eleftheriaonline.gr/local/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/136392-monimopoioyntai-10-proin-symvasioyxoi-me-stage-sto-dimo-trifylias

Μιλώντας για αυτό το θέμα στην «Ε» ο κ. Κατσίβελας μεταξύ άλλων επισήμανε: «Από προηγούμενη συνάντηση που είχε γίνει τους είχα πει ότι θα ξαναεξετάσω το θέμα, όσον αφορά το να επανελέγξω τις δυνατότητες του δήμου που υπάρχουν για να μπορέσουν να εργαστούν. Τους ανακοίνωσα ότι ο δήμος θα παραιτηθεί από όλα τα ένδικα μέσα και αναγνωρίζει την πρωτόδικη απόφαση, η οποία υπάρχει για αυτή την κατηγορία των εργαζομένων. Ηταν μια υποχρέωση που είχα αναλάβει απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να μπορέσω να ικανοποιήσω αυτό το κοινό αίσθημα το οποίο υπήρχε, αλλά και το δικαίωμα των ανθρώπων στην εργασία, αξιολογώντας όλες τις ελλείψεις που παρουσιάζει σε προσωπικό ο δήμος, οι οποίες συν τω χρόνω γίνονται όλο και περισσότερες».

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button