Αθλητικά

Δεν θα το πιστεύετε – Αυτή η ομάδα έχει το ακριβότερο ρόστερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Κανένας σύλλογος στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν έχει επενδύσει τόσα χρήματα, όσα τα 878 εκατ. που δαπάνησε η Μάντσεστερ Σίτι προκειμένου να παρουσιάσει την ομάδα που διαθέτει σήμερα, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου του CIES, του διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Μελετών.

Οι ειδικοί του CIES μετά από κάθε μετεγγραφική περίοδο ανανεώνουν τη λίστα με τα χρήματα που έχει ξοδέψει κάθε ομάδα, των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων, για να δημιουργήσει το τρέχον ρόστερ. Δηλαδή υπολογίζουν πόσα χρήματα πλήρωσαν για να αποκτήσουν όλους τους παίκτες που αυτή τη στιγμή είναι δηλωμένοι.

Με βάση το ποσό που προκύπτει τις κατατάσσουν ανάλογα. Στην κορυφή παραμένει η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία μάλιστα πέτυχε να καταρρίψει το ρεκόρ που η ίδια είχε θέσει και με συνολικές αγορές ύψους 878 εκατ. ευρώ να διαθέτει το ακριβότερο ρόστερ στην ιστορία. Οι «Πολίτες» ξεπερνούν την Παρί Σεν Ζερμέν (805 εκατ.), τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (747 εκατ.) και την Μπαρτσελόνα (725 εκατ.). Αυτοί είναι οι μόνοι σύλλογοι που έχουν δαπανήσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια, για να παρουσιάσουν τη σημερινή ομάδα τους. Την 5άδα κλείνει η Τσέλσι με 592 εκατ.

Συνολικά, 42 ομάδες από τις 98 έχουν κόστος μεταγραφών άνω των 100 εκατ. ευρώ. Κι αν η Μάντσεστερ Σίτι στέκεται στην κορυφή, στην άλλη άκρη είναι η Τρουά που έχει ξοδέψει μόλις 2 εκατ. για αγορές ποδοσφαιριστών.

Τα μέσα ποσά που επενδύονται σε μεταγραφές, κυμαίνονται ανά ομάδα από 97 εκατ. ευρώ για τη γαλλική Λιγκ1 έως το ρεκόρ ύψους 291 εκατ. ευρώ στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ. Οι αριθμοί των τριών άλλων από τους big-5 είναι πιο ισορροπημένοι: 113 εκατ. ευρώ για τη γερμανική Μπουντεσλίγκα, 124 εκατ. ευρώ για την ιταλική Σέριε Α και 131 εκατ. ευρώ για την Ισπανική ΛαΛίγκα.

Αναλυτικά η κατάταξη με όλες τις ομάδες των μεγάλων πρωταθλημάτων

cies akrivoteres omades

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button