Αστυνομικά

«Δεύτερος γύρος» ανελέητων χτυπημάτων διαρρηκτών στην Αυλώνα Τριφυλίας – Οι κάτοικοι ζητούν επιτέλους ουσιαστική αστυνόμευση

«Χωρίς τελειωμό είναι τα ανελέητα χτυπήματα διαρρηκτών σε σπίτια και αγροτικές εγκαταστάσεις στα ορεινά χωριά της Τριφυλίας, όπου δεν υπάρχει αστυνόμευση ούτε κατ’ ευφημισμό!
Θρασύτατοι διαρρήκτες… μέρα μεσημέρι χτύπησαν πρόσφατα για δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο κατοικία στο κέντρο του χωριού με λεία αρκετά χρήματα και τιμαλφή».

Αυτά γράφαμε στις 12 Δεκεμβρίου 2017 στη «ΦΩΝΗ» και τη foninews.gr, αλλά το αυτί κανενός δεν φαίνεται να… ιδρώνει για τις συνθήκες της ζωής στα ορεινά χωριά!

ΝΕΑ «ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ» ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Προ δεκαημέρου χτύπησαν κι άλλο σπίτι στην είσοδο του χωριού, ενώ την περασμένη Παρασκευή ήρθε η τελευταία διάρρηξη σπιτιού στην ίδια γειτονιά του χωριού. Στην περιοχή ο φόβος και ο τρόμος είναι πλέον καθεστώς και οι κάτοικοι ανησυχούν σοβαρά, καθώς δεν βλέπουν κανένα από τα «χτυπήματα» να εξιχνιάζονται από την αστυνομία.

Η οργή έχει ξεχειλίσει και οι κάτοικοι δημόσια στο καφενείο σχεδιάζουν μέτρα για την αυτοπροστασία τους και στέλνουν για μία ακόμη φορά μήνυμα στις αρχές ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους!
Ο αντιδήμαρχος της περιοχής Γιώργος Τσακανίκας, επιβεβαιώνει στη «Φ» την ανησυχητική κατάσταση που παίρνει διαστάσεις και δηλώνει ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της κατάργησης και αποδυνάμωσης των Α.Τ. της Τριφυλίας. Όπως και την προηγούμενη φορά στέλνει αγωνιώδες μήνυμα στις Αρχές, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα των κατοίκων να αυτοπροστατευθούν, κάτι όμως που μπορεί να έχει και ανθρώπινα θύματα. Μεταφέροντας την ανησυχία και την αγανάκτηση των κατοίκων καλεί για μία ακόμη φορά κάθε αρμόδιο να  αντιληφθεί ότι και στα ορεινά χωριά οι κάτοικοι έχουν και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις απέναντι στην Πολιτεία!

Γ. ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ρωτώντας τον προχθές στο Σιδηρόκαστρο, μετά την εκδήλωση της Λαμπαδηφορίας, για την εξέλιξη της υπόθεσης των προηγούμενων «χτυπημάτων» μας είπε ότι δεν έχει γίνει τίποτε, παρ’ ότι ένα από τα θύματα είχε καταθέσει στοιχεία στην Αστυνομία για τις υποψίες του.

Ο κ. Τσακανίκας εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν χτυπήσουν οι διαρρήκτες σε σπίτια που μένουν μόνοι τους ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Ζητεί από την Αστυνομία να εντείνει τις έρευνες για τις καταγεγραμμένες υποθέσεις, αλλά και τα νέα χτυπήματα των διαρρηκτών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «κάτι πρέπει να γίνει, επιτέλους, και στα ορεινά χωριά άνθρωποι ζούμε και έχουμε δικαιώματα στην προστασία της ζωής και της περιουσίας μας. Δυστυχώς είμαστε  στο έλεος των διαρρηκτών και όπως λέει μια παροιμία μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, ίσως η… τρίτη να είναι και η φαρμακερή και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές». Ζητούμε συνεργασία με την Αστυνομία και διεξοδική έρευνα για να αντιμετωπιστεί αυτή η επικίνδυνη κατάσταση, καταλήγει ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας!

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με κατοίκους της Αυλώνας, οι διαρρήξεις σπιτιών έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα οποία θα πρέπει να μπουν στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών, ώστε και να αποκαλυφθούν οι δράστες και να διαλυθεί το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας των κατοίκων.

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button