Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Δημοτική Οδοποιία Φιλιατρών: Tο έργο έπρεπε να περατωθεί μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2017

ΦΙΛΙΑΤΡΑ-ΕΙΣΟΔΟΣ-2-640x360


Παραμένουν τα προβλήματα στην δημοτική οδοποιία των Φιλιατρών, τόσο λόγω των έργων στην είσοδο της Τριφυλιακής πόλης, κυρίως όμως λόγω των οδικών αρτηριών που μπάζουν νερά…. προκαλώντας αγανάντηση στους οδηγούς που διέρχονται από την πόλη.
Από το Σεπτέμβριο υποτίθεται ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για μοναδικό έργο που εκτελείται στην περιοχή με την ανάπλαση της εισόδου της πόλης, η οποία προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφοριακή ροή όπως και σε πρόσβαση σε σημεία κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι σχολικές μονάδες, το Φουρναράκειο κι αλλού.

Χθες παρήλθε η συμβατική υποχρέωση που έπρεπε να έχει περατωθεί το έργο της δημοτικής οδοποιίας Φιλιατρών, ωστόσο το έργο δεν ολοκληρώθηκε μέσα στο χρονικό διάστημα των τριών μηνών που προέβλεπε η διακήρυξη και η σύμβαση και συνεχίζεται.

Το έργο είναι μεν θετικό από τον Δήμο Τριφυλίας με ιδίους πόρους καθώς εκτός από τις πεζοδρομήσεις με πλακόστρωση στην είσοδο της πόλης ως το μνημείο με την υδρόγειο σφαίρα, τα συνεργεία προχωρούν με την κατασκευή ρείθρων και φρεατίων καθώς θα διευκολύνει την ζωή των κατοίκων, ωστόσο είναι το μόνο που αρχίζει να συντελείται στη περιοχή ιδίως ενόψει εορτών. Σε κάποιες περιπτώσεις εκτός από την ανάπλαση θα απαιτηθεί κάποια στιγμή η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης κατά μήκος των κεντρικών οδών όπως και ο εκσυγχρονισμός των αγωγών αποχέτευσης.

Η σύμβαση κατασκευής του έργου “Δημοτική Οδοποιία Φιλιατρών” αντί ποσού 136.905,30 ευρώ υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Τριφυλίας και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας στις 30 Αυγούστου και το έργο έπρεπε να περατωθεί μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2017. Ο αρχικός προϋπολογισμός της μελέτης του έργου ήταν 219.999,99 ευρώ και ο ανάδοχος έδωσε έκπτωση 37,77%.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button