Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Διάσχιση στο φαράγγι της Νέδας με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη διάσχιση στο φαράγγι της Νέδας.

Στους πρόποδες του Λυκαίου όρους πηγάζει το πανέμορφο «θηλυκό» ποτάμι, η Νέδα το οποίο αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Στους θρύλους της ελληνικής μυθολογίας η Νέδα ήταν νύμφη, θεότητα των νερών και ήταν μια από αυτές που ανέθρεψαν τον Δία. Το φαράγγι της Νέδας, αποτελεί μια απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς γωνιά της Μεσσηνιακής φύσης όπου οι συνεχείς εναλλαγές του τοπίου, η πλούσια βλάστηση, τα γαλαζοπράσινα νερά κι οι επιβλητικοί βράχοι, κάνουν τη διάσχιση του μια αξέχαστη εμπειρία.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8:00π.μ. την Κυριακή από τα γραφεία του συλλόγου. Η πορεία θα ξεκινήσει από το Φιγαλιώτικο γεφύρι και θα φτάσει έως το «Στόμιο». Η επιστροφή θα γίνει από τους όμορφους καταρράκτες που βρίσκονται δίπλα στο «Στόμιο».

 

Βαθμός δυσκολίας: 1+

Ώρες πορείας: 5-6

Εξοπλισμός: ειδικά αθλητικά πέδιλα (κλειστά μπροστά για να προστατεύουν τα δάχτυλα) ή αθλητικά παπούτσια, μαγιό, καπέλο, αντιηλιακό, γυαλιά ηλίου, έξτρα ρούχα, δεύτερα παπούτσια.

 

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30 μ.μ., στο τηλέφωνο 27210-97733 & 6975875547 (Εξηνταβελώνης Γιώργος).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button