Τοπικά Νέα

Διαπεριφερειακή Συνεργασία Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας

img_5369


Στο πλαίσιο της Διαπεριφερειακής Συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στην Καλαμάτα, με θέματα που αφορούν την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών τους, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, τεχνογνωσίας και κοινής παρουσίας στο εξωτερικό για την προβολή του τουριστικού και πολιτιστικού τους προϊόντος.

Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τολμηρό εγχείρημα των δυο Περιφερειών να ενώσουν τις δυνάμεις τους προς όφελος των πολιτών τους, δίνοντας έμφαση στην πάγια πολιτική θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και στην απόφαση της ΕΝ.ΠΕ για την μετατροπή του θεσμού από Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος βρέθηκε στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα επεσήμανε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας των δυο Περιφερειών και παρουσίασε ακόμα στα τοπικά ΜΜΕ και τους εκπροσώπους των φορέων που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, τους άξονες προτεραιότητας προβολής του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τους δυο Αντιπεριφερειάρχες στην παρουσίαση της πρώτης Διαπεριφερειακής Συνεργασίας για την ενίσχυση του προσκυνηματικού τουρισμού που αφορά τα “Βήματα του Αποστόλου Παύλου” τα οποία ήδη παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη και το επόμενο χρονικό θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στην Κόρινθο.

H Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού της Π.Ε Μεσσηνίας κα. Αντωνία Μπούζα καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Κεντρικής Μακεδονίας στην Καλαμάτα και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλεται για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος στη Μεσσηνία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ενίσχυση του σχολικού και συνεδριακού τουρισμού. Στην προσπάθεια του Δήμου Καλαμάτας και στη συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε η Αντιδήμαρχος κα. Παναγιώτα Ντίντα υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρουσίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος με τους συνεργάτες του, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Αργυράκης, εκπρόσωποι του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του τουριστικού κλάδου.  Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη 2η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας θα δώσει τη δυνατότητα νέων ευκαιριών σε ότι αφορά, όχι μόνο τον τουρισμό, αλλά και τα προϊόντα της Πελοποννήσου διαπίστωσαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων.

Η κα. Νικολάκου και ο κ. Θάνος έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στον καθοριστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης “Ο Κολοκοτρώνης” κ. Αντώνης Γυφτόπουλος. Η κα. Νικολάκου ανακοίνωσε ότι σε ειδικό χώρο που παραχωρεί ο Σύλλογος Πελοποννησίων θα δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος των Πελοποννησιακών προϊόντων, ο οποίος θα αποτελέσει και χώρο συνάντησης των Πελοποννησίων επιχειρηματιών με αντίστοιχους της Μακεδονίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button