Αθλητικά

Διεθνή ΜΜΕ: Ο Σαββίδης μπήκε με όπλο στο γήπεδο;

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο αφότου ο διαιτητής, κατόπιν υπόδειξη επόπτη, ακύρωσε γκολ που θα έδινε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ σε βάρος της ΑΕΚ στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.

Συνοδευόμενους από τον Λούμπος Μίχελ ο κ. Σαββίδης είπε στους παίκτες να φύγουν. Αίσθηση προκαλεί το φωτογραφικό υλικό του πρακτορείου Eurokinissi, που απεικονίζει τον κ. Σαββίδη με αντικείμενο που μοιάζει με πιστόλι στη ζώνη του. Για το περιστατικό έκανε καταγγελία η ΑΕΚ, ενώ το θέμα κυκλοφόρησε και στα διεθνή media.

Το δημοσίευμα της ισπανικής Marca:

AdTech Ad

“Το κρίσιμο ματς της ΑΕΚ για τον τίτλο του πρωταθλήματος στην Ελλάδα έδειξε ακόμη μία φορά την ατυχία που επιβάλλουν οι ultras στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν, πριν μερικές εβδομάδες οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν ένα ρολό χαρτί στον τεχνικό του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, τώρα το φαινόμενο έχει γίνει… θεσμός.

Ο διαιτητής, Γιώργος Κομίνης, ακύρωσε το γκολ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις και οι οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας ότι απορρίπτουν την απόφαση του διαιτητή. Δεν έμεινε μόνο εκεί, ο πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κυνηγήσει το διαιτητή, ο οποίος γρήγορα πήγε στα αποδυτήρια με τους βοηθούς του.

Σε εικόνες που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός, ο Σαββίδης φέρει στη ζώνη μία θήκη με ένα πιστόλι. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ απείλησε τον διαιτητή και τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι εγκατέλειψαν το γήπεδο έντρομοι”.

Και η τουρκική Haber σε ανάλογη ανάρτηση:

Το δημοσίευμα της πορτογαλικής Record:

O γερμανικός Τύπος

Kαι τον γερμανικό Τύπο απασχόλησαν τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στην Τούμπα.

“Το ελληνικό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ διακόπηκε στο 89ο λεπτό, λίγο πριν ο διαιτητής είχε δώσει οφσάιτ ακυρώνοντας γκολ του ΠΑΟΚ”, περιγράφει ο αρθρογράφος στη διαδικτυακή Handelsblatt τις σκηνές. “Κατόπιν αυτού ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε στο γήπεδο και απείλησε τον διαιτητή και τους αντιπάλους, όπως  μεταδόθηκε από τη NOVA. Η κρατική τηλεόραση EΡΤ και πολλοί διαδικτυακοί ιστότοποι έδειξαν φωτογραφίες του Σαββίδη να φέρει πιστόλι κρεμασμένο στην ζώνη του, την ώρα που ορμούσε στο γήπεδο”.

Στη διαδικτυακή έκδοσή του το αθλητικό περιοδικό Kicker δίνει έμφαση επίσης στο γεγονός ότι ο Σαββίδης έφερε εμφανώς πιστόλι στη μέση του την ώρα που αυτός κι άλλοι πολλοί έμπαιναν στο γήπεδο και διαπληκτίζονταν με τον διαιτητή και άλλους παράγοντες του παιγνιδιού. Όπως επισημαίνει ο γερμανός αρθρογράφος, το έργο διαλεύκανσης της υπόθεσης αναλαμβάνει τώρα η ΕΠΟ. Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει επίσης ότι σε ένα προηγούμενο παιγνίδι στις 25 Φεβρουαρίου με τον Ολυμπιακό ο διαιτητής Όσκαρ Γκαρθία δέχτηκε αντικείμενο στο πρόσωπο από την κερκίδα του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να διακοπεί οριστικά.

“Ένοπλος πρόεδρος αθλητικής ομάδας εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο” είναι ο τίτλος του Spiegel Online. Στο άρθρο γίνεται αναλυτική περιγραφή των γεγονότων που προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν με γκολ της ΑΕΚ, το οποίο ακυρώθηκε στην αρχή. Όμως στη συνέχεια “και αφού ο διαιτητής και οι βοηθοί του δραπέτευσαν επί πάνω από δύο ώρες στα αποδυτήρια κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά το παιγνίδι, επειδή οι παίκτες της ΑΕΚ αρνήθηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η ομάδα ήταν πρώτη με προβάδισμα 2 βαθμών από τον ΠΑΟΚ”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button