Τοπικά Νέα

Διεκόπη για 21 Μαΐου η δίκη για ασέλγεια σε ανήλικη λόγω ασθένειας της συνηγόρου

Ασθένεια και εν συνεχεία νοσηλεία στο νοσοκομείο δήλωσε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη του 57χρονου δημοσίου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Μεσσηνίας που δικάζεται για κατάχρηση και αποπλάνηση ανήλικης, με αποτέλεσμα τη διακοπή της δίκης.
Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την Πέμπτη και συνεχίσθηκε μέχρι το απόγευμα, για να διακοπεί και να συνεχισθεί χθες το πρωί με τις αγορεύσεις της εισαγγελέως, των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και εν συνεχεία την έκδοση της απόφασης από τακτικούς δικαστές και ενόρκους.

Ασθένεια και νοσηλεία
Όπως έγινε γνωστό, χθες το πρωί το δικαστήριο ενημερώθηκε με έγγραφο ότι η δικηγόρος έχει ασθενήσει με ίλιγγο και δεν μπορεί να παρευρεθεί. Αρχικά το δικαστήριο διέκοψε για τη μία μετά το μεσημέρι, ώστε να δοθεί χρόνος να συνέλθει η δικηγόρος υπεράσπισης. Ωστόσο, το μεσημέρι προσκομίσθηκε έγγραφο ότι τελικά μετέβη για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Έτσι, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση και όρισε τη συνέχισή της για τις 21 Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο 57χρονος έχει κριθεί ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και με την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους οικείους του θύματος, όπως και για αποπλάνηση ανηλίκου το οποίο έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, αλλά δεν έχει υπερβεί το 13ο, κατ’ εξακολούθηση. Του έχει επιβληθεί ποινή καθείρξεως 19 ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με τους όρους καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης προσέγγισης της περιοχής που κατοικεί η 12χρονη με την οικογένειά της.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button