Κόσμος

Δραματικές εικόνες ναυαγίου φέρι μποτ που σοκάρουν τον πλανήτη -Γαντζωμένοι στα κάγκελα οι επιβάτες [εικόνες & βίντεο]

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε φέρι μποτ που άρχισε να μπάζει νερά ανοικτά της Ινδονησίας, με τους τρομοκρατημένους επιβάτες να πηδούν στη θάλασσα για να σωθούν.

Άλλοι, ωστόσο, γαντζώνονταν απ’ όπου μπορούσαν να πιαστούν, καθώς δεν υπήρχαν αρκετά σωσίβια για τους 139 επιβάτες του σκάφους που βυθιζόταν.

Δραματικές φωτογραφίες δείχνουν τα κύματα να καταπίνουν σιγά-σιγά το οχηματαγωγό, αυτοκίνητα και φορτηγά να βυθίζεται στα νερά και επιβάτες να επιπλέουν με σωσίβια, καθώς έσπευδαν στο σημείο οι διασώστες.

Το φέρι μποτ KM Lestari ferry εκτελούσε δρομολόγιο από το νησί Σουλαουέζι προς τη νήσο Σελαγιάρ, όταν δύο ώρες μετά τον απόπλου εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής άνοιξε ρήγμα στο κύτος του με αποτέλεσμα να μπάζει νερά.

Τουλάχιστον έξι άτομα πνίγηκαν μέχρι να φθάσουν οι διασώστες και να απομακρύνουν τους ναυαγούς ενώ έπεφτε καταρρακτώδης βροχή.

Το οχηματαγωγό απείχε μόλις ένα τέταρτο της ώρας από το λιμάνι του προορισμού του όταν άρχισε να βυθίζεται.

Η τραγωδία συνέβη ένα 24ωρο αφότου οι Αρχές της χώρας σταμάτησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των σορών περίπου 200 επιβατών ενός άλλου φέρι που βυθίστηκε σε μια από τις βαθύτερες ηφαιστειακές λίμνες του πλανήτη.

Το κατάμεστο οχηματαγωγό βυθίστηκε στις 18 Ιουνιου στη διάρκεια καταιγίδας στη λίμνη Τόμπα ενώ μετέφερε περίπου 200 επιβάτες, εκ των οποίων μόνον οι 18 σώθηκαν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button