Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Δωρεάν η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία για πλειάδα πολιτών

mouseia-mnimeia-elef8eri-eisodos-696x392


Σε κοινή απόφαση του αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη και του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αρ. Μπαλτά (ΑΔΑ: 7ΛΜΒ4653Π4-Ο0Π) σημειώνεται ότι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.
Ακόμη, καθορίζονται ως ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου, οι επετειακές και βάσει διεθνών συμβάσεων ημερομηνίες – η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), το Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (το τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου εκάστου έτους)- και η 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη). Επίσης, η ΠΟΕΣΥ ενημερώνει ότι με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας, οι δημοσιογράφοι απαλλάσσονται από την καταβολή αντιτίμου εισόδου σε μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.
Υπενθυμίζεται ότι: ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ δικαιούνται οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνω των 65 ετών, καθώς και οι φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ισότιμων σχολών των εκτός της Ε.Ε. χωρών. ΑΠΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ από καταβολή αντιτίμου εισόδου, μεταξύ άλλων, οι νέοι ηλικίας έως 18 ετών, οι κάτοχοι ενεργού κάρτας ανεργίας, οι κάτοχοι κάρτας αλληλεγγύης, οιφοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ των κρατών μελών της Ε.Ε., οι κάτοχοι κάρτας μέλους ICOM/ICOMOS, οι κάτοχοι Δελτίου ελεύθερης εισόδου, τα άτομα με αναπηρία (67% και άνω) και ένας συνοδός, οι γονείς τρίτεκνων/πολύτεκνων οικογενειών και τα παιδιά τους έως 23 ετών ή 25 ετών εάν σπουδάζουν ή εκπληρώνουν στρατιωτικές υποχρεώσεις και ανεξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν αναπηρία, οι μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα (ο γονέας που έχει την επιμέλεια, με επίδειξη πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο) κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button