Τοπικά Νέα

Δ.Σ. Τριφυλίας: Κάτι τρέχει με την… πρόσληψη Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΤ – Φωτογραφική η προκήρυξη; [ενδιαφέρον βίντεο]

DSC_0575


Γιάννης Αδρακτάς: Η σπουδή του προέδρου να προχωρήσει την πρόσληψη, για μένα, ας τον προστατέψει κάποιος τον άνθρωπο, μπορεί να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος.

 

Το θέμα της πρόσληψης Γενικού Διευθυντή στην ΔΕΥΑΤ ήλθε χθες στο δημοτικό συμβούλιο και προκάλεσε αναταράξεις και «ρήγματα» στην ομάδα της συμπολίτευσης. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρινόπουλος μίλησε για θολά σημεία στην διαδικασία πλήρωσης της θέσης που δεν συνάδει με το καταστατικό της Δημοτικής επιχείρησης επιρρίπτοντας πολιτικές ευθύνες στον κ. Δήμαρχο, ο οποίος σύμφωνα με την μειοψηφία δεν έχει το έλεγχο της επιχείρησης, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας και της πλειοψηφίας συμπέραιναν ότι πρόκειται για φωτογραφική διάταξη. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει παρθεί καμία απόφαση παρά την κατάθεση αιτήσεων, μια εκ των οποίων υποβλήθηκε εκπρόθεσμα όπως τονίστηκε.

Αυτή η προκήρυξη δεν συνάδει με τον ΟΕΥ της ΔΕΥΑΤ και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρινόπουλος.

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδρακτάς ο οποίος προχώρησε σε «αποκαλύψεις» όσον αφορά τη νομιμότητα της απόφασης, λέγοντας τα εξής: «Κατ’ αρχήν άκουσα με ιδιαίτερη ικανοποίηση την τοποθέτηση του δημάρχου που είπε ότι θα το χειριστεί με γνώμονα το συμφέρον του δήμου. Παρόλα αυτά, έχουν γίνει μια σειρά από ενέργειες του προέδρου κυρίως και του συμβουλίου οι οποίες κατά τη γνώμη μου έχουν κάποιο πρόβλημα, τουλάχιστον. Για να το θέσω κομψά. Εγώ δε θα σταθώ στο εάν είναι φωτογραφικός ο διαγωνισμός. Νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ακούστηκε ότι έχει παρθεί η σύμφωνη γνώμη του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την προκήρυξη. Εγώ δεν την έχω δει. Εγώ έχω δει το αποτέλεσμα και απάντηση του αρμόδιου υπουργού που λέει ρητά ότι η θέση του γενικού διευθυντή δε μπορεί να προκηρυχτεί μ’ αυτό το καθεστώς. Θέλει, χρειάζεται απόφαση κατανομής. Ιδιαίτερα η σπουδή του προέδρου να προχωρήσει την πρόσληψη, για μένα, ας τον προστατέψει κάποιος τον άνθρωπο, μπορεί να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος. Υπάρχουν υπερκείμενα Όργανα, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης, ο υπουργός που έχει υπογράψει το ΦΕΚ. Η προκήρυξη είναι διαφορετική κι επισπεύδει να κάνει πρόσληψη του γενικού διευθυντή. Αυτή η σπουδή, για μένα, δεν είναι σωστή, για να ’μια ήπιος σε πρώτη φάση και στερείται νομιμότητας. Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό. Είναι πολιτικό το θέμα. Δείχνει από πλευρά του προέδρου της ΔΕΥΑΤ, και δε θα πω και του συμβουλίου, δε θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου, μία αντίληψη καθεστωτική; Δεν ξέρω τι. Πάντως, κ. δήμαρχε, εγώ χάρηκα που είπατε θα το πάρετε πάνω σας. Είναι ένα εξόχως, εξόχως σοβαρό θέμα. Ο τρόπος που επιχειρήθηκε να λυθεί είναι εξόχως σοβαρός».

Η κα. Μαρία Πανουσιοπούλου, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, για το θέμα της προκήρυξης ανέφερε πως συντάχθηκε όπως βεβαίωσε η γραμματεία και ο πρόεδρος, σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ., εγκρίθηκε από την αποκεντρωμένη με καταλυτική ημερομηνία τις 12 Δεκεμβρίου 2017. Η κα. Πανουσιοπούλου είπε πως υπεβλήθησαν οι αιτήσεις και αξιολογήθηκαν και μάλιστα ανακοινώθηκε ο πρώτος που είχε τα απαραίτητα δικαιολογία! Στη συνέχεια είπε, «Μαθαίνω ότι υπήρξε και μια αίτηση ταχυδρομικά, η αίτηση θα έπρεπε να έχει φτάσει στην καταλυτική ημερομηνία στις 12/12 και όχι 18/12, βέβαια θα δούμε πότε έφυγε. Υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των ελών και τα δικαιολογητικά είναι στα χεριά της νομικής συμβούλου του Δήμου προς έλεγχο για να δούμε ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα. Να δούμε ποια είναι τα κριτήρια σύμφωνα με την προκήρυξη και ποιος τα καλύπτει. Εάν τα μέλη της ΔΕΥΑΤ πήραν μια απόφαση, καλώς ή κακώς θα σταλεί στην αποκεντρωμένη, ας την απορρίψει η Αποκεντρωμένη.

Σε αυτό το σημείο ο δήμαρχος πήρε το λόγο και ανέφερε τα εξής: «Η νομική σύμβουλος τους Δήμου ανέλαβε το θέμα για να δει αν υπάρχει αναντιστοιχία, προκειμένου να δώσουμε την εικόνα τις αξιοκρατίας και της καλύτερης επιλογής, δεν είναι λύση να πάει στην αποκεντρωμένη για να δώσει μια λύση. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι αν ο διαγωνισμός έχει αδυναμίες. Η λύση θα πρέπει να είναι τέτοια, προκειμένου αν μην δημιουργήσει θέματα στον δήμο η την ΔΕΥΑΤ. Με πολύ σύνεση οφείλει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ να αξιολογήσει όλα τα βιογραφικά, και να δώσει ένα αποτέλεσμα όχι με την έννοια του ποιοτικού μόνο, το ποιοτικό πρέπει να συνάδει και με το μαθηματικό. Το θέμα δεν έχει κλείσει, θα πάρετε συμβουλές αποκλειστικά από το νομικό σύμβουλο για να δούμε την γνωμοδότηση που θα δώσει και τότε θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός η όχι». Μάλιστα, στο συγκεκριμένο σημείο ερωτηθείς ο δήμαρχος είπε πως υπάρχουν 4 υποψηφιότητες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του κ. Μπουγά η οποία δείχνει… ότι κάτι δεν πάει καλά με την συγκεκριμένη πρόσληψη καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που ο δήμαρχος και ο κ. Καλακβούρας τον διέκοπταν. Ο κ. Μερκούρης, επίσης μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, ανέφερε πως το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ δεν πήρε καμία έγκριση για συγκεκριμένη πρόσληψη, εν αντιθέσει με αυτά που είπε η κα. Πανουσιοπούλου, λέγοντας πως η απόφαση αφορούσε μόνο την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή.

Δείτε το βίντεο:

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button