Εκπαίδευση

Εγγραφές στο Επαγγελματικό Λύκειο Κυπαρισσίας

 

4294c6f9d86ef1de1630affe58e426d1_L


Το Επαγγελματικό Λύκειο Κυπαρισσίας συνεχίζοντας την πολύχρονη παρουσία του στον χώρο της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ανακοινώνει τους τομείς και τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν για το νέο Σχολικό Ετος 2016 – 17, καθώς και τις προϋποθέσεις εγγραφής.

Πιο συγκεκριμένα οι τομείς είναι: Διοίκησης και Οικονομίας, Δομικών Εργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Μηχανολογίας, Πληροφορικής, Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας, Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος.

Ενώ οι ειδικότητες είναι: Τεχνικός Οχημάτων, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ, Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής, Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Βοηθός Νοσηλευτή.

Στην Α΄ Τάξη του ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται απόφοιτοι Γυμνασίου.

Στην Β΄ Τάξη του ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται τελειόφοιτοι της Α΄ Τάξης ΕΠΑ.Λ., απόφοιτοι όλων των τύπων σχολείων οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας, παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα του τομέα. Στην Γ’ τάξη θα παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα της ειδικότητας και έχουν την δυνατότητα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις Πανελλαδικές των ΕΠΑΛ.

Στους απόφοιτους ΕΠΑ.Λ. χορηγείται: Απολυτήριο Λυκείου, ισότιμο του Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικό πτυχίο ειδικότητας, επιπέδου 4.

Δυνατότητες μετά την αποφοίτηση: Απευθείας ένταξη στην αγορά εργασίας, με το θεσμό της Τάξης Μαθητείας, οι απόφοιτοι εντάσσονται σε εργασιακό περιβάλλον με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού, ασφάλιση και εργαστηριακή εκπαίδευση στο σχολείο. Με εξετάσεις πιστοποίησης απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5.

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε αντίστοιχους τομείς, μέσω ειδικών εξετάσεων σε 4 μαθήματα 2 γενικής παιδείας και 2 μαθήματα ειδικότητας

Στα TEI και στις Στρατιωτικές Σχολές με ειδικό ποσοστό θέσεων, αναλογικό του αριθμού των υποψηφίων από ΕΠΑ.Λ και ΓΛ., και στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό επιπλέον θέσεων 1%.

Συνέχιση σπουδών στα ΙΕΚ με φοίτηση 3 εξαμήνων στην ίδια ειδικότητα ή 5 εξαμήνων για την απόκτηση νέας. Με εξετάσεις πιστοποίησης για απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5.

Επανεγγραφή στη Γ’ τάξη ΕΠΑ.Λ. για την απόκτηση και 2ης ειδικότητας του Τομέα από τον οποίο έχει αποφοιτήσει ή στη Β’ τάξη για ειδικότητα άλλου τομέα, παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα ειδικότητας (23 ώρες).

Οι εγγραφές θα γίνονται από 20 έως 30 Ιουνίου. Πληροφορίες στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, Πονηροπούλου Τέρμα, Κυπαρισσίακαι στο τηλ: 27610 22747.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button