Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Εγκαινιάστηκε έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου Κυπαρισσίας

Εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου η ετήσια έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου  Κυπαρισσίας, παρουσιάζοντας τη δουλειά των μαθητών του κατά τη διάρκεια του έτους.

Μια έκθεση που αναδεικνύει τη σημαντική δουλειά που γίνεται αλλά και το ταλέντο που υπάρχει στην περιοχή.

Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι και αύριο Τρίτη. Αύριο θα είναι ανοιχτή από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Το Εικαστικό Εργαστήρι Κυπαρισσίας έχει αναπτύξει τις δομές του και στις άλλες μεγάλες πόλεις της περιοχής, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, με μαθητές από 6 ετών και χωρίς ανώτατο όριο ηλικίας.

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της δουλειάς, ο δάσκαλος του Εργαστηρίου Σωτήρης Γκαρδιακός σημείωσε:

«Το Εικαστικό Εργαστήρι ύστερα από ένα χρόνο δουλειάς διοργανώνει την πρώτη του έκθεση. Εργα ζωγραφικής, χαρακτικής, μικρές εγκαταστάσεις, έργα μικρών μαθητών καθώς και κεραμική, φιλοξενούνται στους χώρους του μουσείου.

Στα πλαίσια των μαθημάτων και των κύκλων, η τέχνη αποκτά μερικά καινούργια νοήματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν στο Εργαστήρι να παρακολουθήσουν μαθήματα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, κεραμικής, να μάθουν πράγματα γύρω από τη σύγχρονη τέχνη, να δουν πώς λειτουργεί η σύγχρονη τέχνη μέσα από την ιστορία της τέχνης.

Κλείνοντας τη φετινή χρονιά, μένουμε πάρα πολύ ευχαριστημένοι ύστερα από τη λειτουργία του Εικαστικού Εργαστηρίου σε 3 δομές: σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, με σύνολο 85 μαθητών – και καλούμε ακόμα όσους και όσες ενδιαφέρονται, να έρθουν να δουν τις δυνατότητές τους. Οι ηλικίες ξεκινούν από 6 ετών και ως 12 ετών είναι το παιδικό τμήμα, ενώ από 13 μέχρι οποιαδήποτε ηλικία είναι το τμήμα ενηλίκων.

Το Εργαστήριο συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις. Υπάρχει εξωστρέφεια αυτού του θεσμού, οπότε στη συνέχεια θα δείτε κι άλλα πράγματα που θα διοργανώσει το Εικαστικό Εργαστήριο».

Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανδρέας Μπουγάς, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και η πρόεδρος της ΔΚ Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου.

Κ.Μπ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button