Αγροτικά

Εισαγγελική έρευνα στην ΕΑΣ Μεσσηνίας

Ερευνα – δίωξη με βαριά κατηγορία σε βάρος της διοίκησης της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, από το 2009 και μετά, πραγματοποιούν εισαγγελέας και ανακριτής Καλαμάτας. Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση που εκκρεμούσε για χρόνια, αλλά το τελευταίο διάστημα πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, η δικογραφία είναι ογκώδης και η έρευνα – δίωξη αφορά το 15μελές Δ.Σ. της ΕΑΣ με πρόεδρο το Βασίλη Κοζομπόλη, ενώ η κατηγορία είναι για κακούργημα, για “απιστία κατά την είσπραξη εσόδων, τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος ΝΠΙΔ (αγροτικού συνεταιρισμού) και κατ’ εξακολούθηση από την οποία η υπηρεσιακή ζημιά υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ”.

Στα πλαίσια της έρευνας – δίωξης τις τελευταίες μέρες μέλη του τότε Δ.Σ. της Ενωσης έχουν δώσει καταθέσεις, έχουν απολογηθεί στον εισαγγελέα και τον ανακριτή και τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Η έρευνα αφορά όλα τα επίμαχα ζητήματα της διοίκησης και διαχείρισης, με τα “φέσια” εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από πελάτες, από επιταγές που δεν σφραγίστηκαν και άλλες αποφάσεις, όπως η εθελούσια έξοδος εργαζομένων ή και οι προσλήψεις άλλων που προσελήφθησαν, ζημιώνοντας οικονομικά τη συνεταιριστική οργάνωση.

Στην κρίσιμη γενική συνέλευση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας στις 17 Ιουλίου 2013, όπου μετά τις αντιπαραθέσεις και τις κόντρες στο Δ.Σ. της οργάνωσης και την πρόταση μομφής κατά του προεδρείου που δεν πέρασε, κρίσιμο ήταν το θέμα της έγκρισης του ισολογισμού για τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης του 2010.

Κυρίαρχο θέμα ήταν, όπως σημείωνε η “Ε”, “πέρα από τη ζημιά που ξεπερνάει το 1,7 εκ. ευρώ, η αντιπαράθεση για τις ευθύνες των απαιτήσεων των 6 εκ. ευρώ και για τις επισφάλειες, τα “φέσια” που υπολογίζονται στο 1,4 εκ. ευρώ”.

Γ.Σ. eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button