Τοπικά Νέα

Εκδήλωση για την επέτειο της ναυμαχίας της Μεθώνης

Την επέτειο της ναυμαχίας της Μεθώνης τίμησε σήμερα ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, ξεκινώντας τις εκδηλώσεις με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου εις ανάμνησιν του ιστορικού αυτού γεγονότος.

Σαν σήμερα, στις 30 Απριλίου του 1830, ο Ελληνικός Στόλος με επικεφαλής τον Ναύαρχο Ανδρέα Μυαούλη πυρπόλησαν τον Τουρκικό στόλο στην Μεθώνη και μια πυριτιδαποθήκη από ξηρά.

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των μαχόντων στη Ναυμαχία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα απολαλυπτήρια του μνημείου από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη. Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος στο κοινό αναφέρθηκε στη σημαντικότητα συναφών εκδηλώσεων που κρατάνε ζωντανές τις ιστορικές αναμνήσεις του τόπου μας, αλλά και στη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να αναδεικνύει όλες τις πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης στον τόπο μας.

Έπειτα κατατέθησαν τα στεφάνια έμπροσθεν του μνημείου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Νικόλαο Ζαχαριά, Προϊστάμενο του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το παρών στον εορτασμό επισης έδωσαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, η Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Μεθώνης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων έκλεισε με απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές των Σχολείων της Μεθώνης και Παραδοσιακούς χορούς από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης.

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η αναμενόμενη αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μεθώνης στο λιμάνι μπροστά από το Μπούρτζι, η οποία θα συνοδευθεί από πληθώρα εκδηλώσεων, με ζωντανή μουσική, απαγγελίες ποιημάτων και ομιλιών. Οι απογευματινές εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Πολιτιστικό Σύλλογο Μεθώνης, το Σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης, το Σύλλογο Πολλαπλών δράσεων Μεθώνης και Ευρύτερης Περιοχής «Ιωάννης Καποδίστριας», τον Επαγγελματικό Σύλλογο Μεθώνης και τους Ελληνομνήμονες, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button