ΚυπαρισσίαΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Εκδήλωση για τις εκκλησίες της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας

74439b1f501cc910de9f54c404927951_L


Αφιέρωμα με τίτλο  «Οι εκκλησίες της νω πόλης Κυπαρισσίας μέσα από τους αιώνες» παρουσιάζει ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης την Κυριακή στις 6 ώρα το απόγευμα στο Λαογραφικό Μουσείο δίπλα από το κάστρο.

Μια εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του Συλλόγου , να αναδεικνύει τα αξιοθέατα της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας και να τονίζει την ιστορική της σημασία. Πρόκειται για ένα αξιόλογο εγχείρημα του Αριστοτέλη Γκιουλή και του Κώστα Κωνσταντόπουλου, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται οι ιστορικοί ναοί της περιοχής ως μνημεία και ως σημεία αναφοράς στην ιστορία του τόπου.

Η παρουσίαση διανθίζεται από εικόνες και βίντεο, διηγήσεις και αναμνήσεις που αποτελούν βιώματα στην ιστορική πορεία της Άνω Πόλης. Οι δημιουργοί του αφιερώματος φιλοδοξούν, αφού εμπλουτίσουν το υλικό που θα παρουσιαστεί, να προχωρήσουν σε έντυπη έκδοση του, έτσι ώστε η γνώση που προκύπτει από αυτή την προσπάθεια να αποτελέσει παρακαταθήκη για τους νεότερους.

Δεδομένου ότι ακολουθεί ο Μεγάλος Εσπερινός της Αγίας Τριάδας την ίδια ημέρα , η εκδήλωση θα ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση, ακριβώς στις 6 το απόγευμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button