Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΦιλιατρά

Εκδήλωση στα Φιλιατρά «Με εισιτήριο …ένα βιβλίο»

Στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τη φιλαναγνωσία των μαθητών μας, έχουμε δημιουργήσει μια μικρή βιβλιοθήκη στον χώρο του σχολείου την οποία ενισχύουμε με λογοτεχνικά βιβλία. (καινούρια ή διαβασμένα σε καλή κατάσταση).
Πολλοί είναι οι μαθητές μας οι οποίοι δανείζονται και διαβάζουν βιβλία. Τη φετινή δε χρονιά δημιουργήσαμε μια Λέσχη Ανάγνωσης και επιλέξαμε να διαβάσουμε τα βιβλία «Μαζί» της Ελένης Πριοβόλου και το «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη.
Την Τετάρτη 9-5-2018 και ώρα 7.30 το απόγευμα, διοργανώνουμε στον χώρο του σχολείου μια εκδήλωση που θα περιλαμβάνει παρουσίαση των εργασιών των παιδιών, σχετικών με τα παραπάνω βιβλία, χαιρετισμούς από δυο φιλιατρινούς συγγραφείς, βραβείο φιλαναγνωσίας κ.ά.
Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε τη βιβλιοθήκη μας με βιβλία. Έτσι συμβολικά ορίσαμε ως τίτλο της εκδήλωσής μας «Με εισιτήριο …ένα βιβλίο», ελπίζοντας να φέρει ο καθένας από ένα λογοτεχνικό βιβλίο, καινούριο ή ξεχασμένο σε κάποια βιβλιοθήκη, ώστε να βρει νέους αναγνώστες ανάμεσα στους μαθητές μας.
Στην εκδήλωση θα υπάρχει κέρασμα και στη συντροφιά μας θα είναι οι μουσικοί Σπύρος Μπονέλης και Γιάννης Λιόλιος για να μας προσφέρουν μια γλυκιά νότα με τα τραγούδια τους.
Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και να παρευρεθείτε σε αυτό το ξεχωριστό «μάθημα» του σχολείου μας, ενισχύοντας την αγάπη των παιδιών για τα βιβλία.
Ελένη Δημητροπούλου και Αντριάννα Μπούρα – φιλόλογοι Γυμνασίου Φιλιατρών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button