Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Εκδήλωση στην Καλαμάτα αφιερωμένη στον Ελληνισμό του Πόντου

21931001_10214113669625669_142787131_o


Το Τμήμα ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ της AHEPA Ελλάς στη Μεσσηνία και η Ένωση Ποντίων Μεσσηνίας «Η Ρωμανία» διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, εκδήλωση με θέμα «Ο ελληνισμός του Πόντου». Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο γέροντας μοναχός της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους, Μάξιμος Ιβηρίτης.
Γι’ αυτή την εκδήλωση χθες το μεσημέρι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του τμήματος «Παπαφλέσσας» της AHEPA στη Μεσσηνία, Περικλής Μαντάς, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μεσσηνίας «Η Ρωμανία», Νίκος Σαββίδης.
Ο κ. Μαντάς μιλώντας για την αποψινή εκδήλωση σημείωσε:  «Διανύουμε μια περίοδο έντονης κοινωνικής κρίσης, ως επακόλουθο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία 8 χρόνια. Περισσότερο, όμως, διανύουμε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης των αξιών μας, όπως η παράδοση, τα ήθη και έθιμα, ακόμη και για την ιστορία του τόπου μας.
Στο πλαίσιο των δράσεών μας στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης διοργανώνουμε μιαν εκδήλωση σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Μεσσηνίας “Η Ρωμανία” με θέμα: Ο Ελληνισμός του Πόντου. Ομιλητής θα είναι ο Γέροντας Μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους. Ο Γέροντας έχει διατελέσει Πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους την περίοδο 2012 – 2013 και έχει πλούσιο συγγραφικό υλικό με ιστορικό και θρησκευτικό περιεχόμενο»
Χθες το πρωί ο Γέροντας επισκέφτηκε το Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας και την Ιερά Μονή Βουλκάνου ενώ σήμερα θα επισκεφτεί το Ιερό Μοναστήρι της Δήμιοβας και την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Αλειφέρη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μεσσηνίας, Νίκος Σαββίδης, ευχαρίστησε το Τμήμα της ΑΧΕΠΑ Μεσσηνίας για την πρωτοβουλία και κάλεσε τους καταγόμενους από τον Πόντο Μεσσήνιους να προσέλθουν στην εκδήλωση, η οποία θα αποτελέσει την αφετηρία νέων δράσεων και επικοινωνίας μεταξύ των μελών της ένωσης. Εξήρε δε, τις δράσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας και ευχήθηκε αντίστοιχες δράσεις να πολλαπλασιαστούν στο μέλλον.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button