Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από το θάνατο της Μ. Κάλλας

 

kallas_0


Από τώρα ξεκινά την προετοιμασία ο Δήμος Οιχαλίας με σκοπό τη διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 40 ετών από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας, οι οποίες θα κορυφωθούν το Σεπτέμβριο του 2017. Στόχος του Δήμου είναι και η ανακατασκευή της πατρικής οικίας στο Νεοχώρι Ιθώμης.

Το πατρικό
Η Μαρία Κάλλας πέρασε στην αιωνιότητα στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 στο Παρίσι και η κηδεία της έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου. Κι αφού το σώμα της αποτεφρώθηκε όπως επιθυμούσε, την άνοιξη του 1979, η τέφρα σκορπίστηκε στο Αιγαίο.
Η καταγωγή της Μαρίας Κάλλας ήταν από το Νεοχώριον Ιθώμης του νυν Δήμου Οιχαλίας, όπου μέχρι και σήμερα υπάρχει – και πλέον ανήκει στο Δήμο – το πατρικό της σπίτι, που ανήκε στην οικογένεια Καλογερόπουλου και στον πατέρα της κορυφαίας υψιφώνου, Γ. Καλογερόπουλο.
Στο σημείο που σήμερα διασώζεται μέρος των πέτρινων τοίχων του σπιτιού, ο Δήμος σκοπεύει να δημιουργήσει ένα μουσείο.

Εκδηλώσεις
Σε όλο τον κόσμο υπάρχει μια κίνηση να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τη Μαρία Κάλλας με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το θάνατό της το Σεπτέμβριο του 2017. Ο Δήμος Οιχαλίας, κρίνοντας ότι δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος, έχει ήδη λάβει απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
Επίσης, έχει αποφασισθεί η συνεργασία με ειδικούς για την επιλογή των εκδηλώσεων που πρέπει να γίνουν, εξ ου και έχει κινήσει διαδικασίες ανάθεσης παροχής υπηρεσιών συμβούλου, ενώ θα αναζητήσει χορηγίες για την κάλυψη των εξόδων.
Όταν γίνει ο αρχικός προγραμματισμός των εκδηλώσεων, θα κατατεθούν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button