Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο την Κυριακή ενόψει Eurogroup

 

maximou_madata_860689087


Συνεδριάζει αύριο στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου το κυβερνητικό συμβούλιο, υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού. Στο τραπέζι τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας.

Δυσαρέσκεια Μαξίμου για Στουρνάρα – Διάψευση από ΤτΕ

Πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ θεωρούν κυβερνητικές πηγές ότι αποτελεί το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης, αν ευσταθεί. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι η ΤτΕ οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την Κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα υπογραμμίζουν οι κύκλοι της κυβέρνησης.

Διάψευση από την Τράπεζα της Ελλάδος

Διαψεύδει η Τράπεζα της Ελλάδος σημερινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο φέρεται από το γραφείο του διοικητή της ΤτΕ ή από το τμήμα επικοινωνίας της Τραπέζης να έχει σταλεί μήνυμα στο οποίο γίνεται αποτίμηση του έργου της Κυβέρνησης των πρώτων εκατό ημερών..

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΤτΕ αναφέρεται ότι «αναφορικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ουδέποτε απεστάλη από το γραφείο του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα, ή απο το τμημα επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα».

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές ανέφερεαν ότι αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης, αν ευσταθεί. Οι ίδιες πηγές είχαν καλέσει την ΤτΕ να διαψεύσει τις πληροφορίες.