Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι!

 

vroxi_7304


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από την Τρίτη έως και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το βράδυ της Τρίτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Την Τετάρτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα σε Κυκλάδες, Ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι θα «καλύψουν» όλη τη χώρα εκτός από την Κρήτη. Τοπικά θα σημειώνονται και χαλαζοπτώσεις ενώ πιθανόν είναι να εκδηλωθούν και ισχυροί άνεμοι.

Τη νύχτα, όμως, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη, κυρίως το απόγευμα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές, χαλάζι και πιθανόν ισχυρούς ανέμους ωστόσο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ στη δυτική και βόρεια χώρα.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.