Αποκάλυψη – σοκ: Σκότωσε την Δώρα για 25 ευρώ

 

dora_820650979


Ο δράστης ομολόγησε. Η τσάντα της Δώρας περιείχε μόλις 5 ευρώ και το κινητό της που το πούλησε έναντι 20 ευρώ», είπε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της άτυχης εφοριακού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και αναμένουμε τη δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της» τόνισε ο κ. Λύτρας, ενώ ερωτηθείς εάν θα κινηθεί με ένδικα μέσα σχετικά με τις επιθέσεις που δέχθηκε ο πατέρας της Δώρας και τα δημοσιεύματα που τον στοχοποιούσαν είπε:

«Κατά της οικογένειάς του, ήδη τον έχω συμβουλέψει να μην κάνει τίποτα. Αλλά δέχθηκε πολλή λάσπη από πολλά ΜΜΕ. Πολλά σχόλια τον φωτογράφιζαν, να έχει χάσει το παιδί του και να μην μπορεί να κυκλοφορήσει για τον θεωρούσαν ύποπτο. Κατά κάποιων μέσων θα κινηθούμε σίγουρα νομικά».

Μόλις 10 λεπτά μετά το στυγερό έγκλημα, έκλεισε το κινητό και άρον-άρον έσπευσε να το πουλήσει σε μαγαζί για αυτό το ευτελές ποσό. Η τσάντα της άτυχης Δώρας άλλωστε δεν είχε κάτι άλλο αξίας παρά μόνο λίγα ψιλά.

Αυτό το στοιχείο ακολούθησαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής αφού από νωρίς είχαν πειστεί πως το κίνητρο της φρικτής δολοφονίας που έγινε το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου, ήταν η ληστεία, έψαξαν πόρτα-πόρτα, εντόπισαν το συγκεκριμένο κατάστημα, έλαβαν περιγραφή του δράστη και απέκτησαν γνώση για το ποιος ήταν και από άλλους τοξικομανείς της περιοχής που τον γνώριζαν, ενώ αντιπαρέβαλαν την περιγραφή που είχαν και με υλικά από κάμερες της περιοχής.

Τελικά, βρέθηκαν πίσω στην περιοχή της Ριζούπολης όπου έμενε, σε κοντινή απόσταση από το Β΄Νεκροταφείο, που φέρεται να «επισκεπτόταν» συχνά για κλοπές, τον έθεσαν υπό παρακολούθηση και σήμερα το πρωί και σε μία αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, έπεσαν πάνω του την ώρα που περπατούσε ανυποψίαστος στον δρόμο, τον ακινητοποίησαν και τον προσήγαγαν για να τον ανακρίνουν στην Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι Αρχές έχουν σοβαρά ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του 58χρονου Έλληνα προσαχθέντα. Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την κοπέλα όταν εκείνη αντιστάθηκε κατά την στιγμή της ληστείας σε βάρος της και έβαλε τις φωνές.

Από το σημείο της δολοφονίας, οι αστυνομικοί συνέλεξαν και γόπες τσιγάρων και μαζί με τα μείγματα που ελήφθησαν από τα νύχια της κοπέλας αναμένουν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και τυχόν ταυτοποίηση γενετικού υλικού.

Στην περιοχή του Β’ Νεκροταφείου καταγράφονται  συχνά περιπτώσεις κλοπών και ληστειών, ωστόσο, έως τώρα, κανένα όμοιο περιστατικό δεν είχε τέτοια τραγική κατάληξη. Πρόκειται για σεσημασμένο που έχει κάνει φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών.