Δύο οι νεκροί από αναθυμιάσεις στη Σκάλα Λακωνίας

ekav


Τη ζωή τους έχασαν σήμερα το πρωί δύο άνθρωποι κοντά στην πλατεία Πηγών στην Σκάλα Λακωνίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος.

Πυροσβέστες ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του έναν 51χρονο άνδρα υπήκοο Βουλγαρίας από φρεάτιο αντλιοστασίου, όπου είχε κατέβει για να πραγματοποιήσει εργασίες καθαρισμού σε αποχετευτικό δίκτυο βιολογικού καθαρισμού.

Aμέσως έσπευσαν να τον βοηθήσουν τρεις άνθρωποι, από τους οποίους ο ένας υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο της Σπάρτης, όπου μεταφέρθηκε. Πρόκειται για 37χρονο κάτοικο της περιοχής.

Ο ένας από τους δύο τραυματίες νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση, με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, ο 22χρονος διασωληνώθηκε και οι γιατροί κατέβαλλαν προσπάθειες, για την αναρρόφηση υγρών από τους πνεύμονες.

Ο δεύτερος τραυματίας που είναι 66 χρόνων διακομίστηκε στο νοσοκομείο με μέτρια αναπνευστική ανεπάρκεια και η υγεία του κρίνεται από τους γιατρούς σταθερή και ικανοποιητική.

Επίσης, με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο πυροσβέστες και ένας αστυνομικός, που συμμετείχαν στις προσπάθειες για τους απεγκλωβισμούς από το φρεάτιο.

Τα θύματα θα μπορούσε να είναι περισσότερα εάν ένας πολίτης δεν είχε εμποδίσει και άλλα άτομα να πλησιάσουν για να βοηθήσουν.

Οι καταθέσεις των δύο τραυματιών εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν στις έρευνες, ενώ απαντήσεις για τον 51χρονο εργάτη αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.