Δύο χρόνια φυλακή με αναστολή στον πιστολέρο του Εφετείου

 

pistolero


Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον 44χρονο που χθες πυροβόλησε έξω από το Εφετείο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις πράξεις των άσκοπων πυροβολισμών, παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας ενώ μετέτρεψε την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής σε απείθεια.

Ο κατηγορούμενος μετά το πέρας της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερος.

Τι υποστήριξε στο δικαστήριο 

Μεταξύ άλλων ο 44χρονος μαραγκός, πατέρας δύο παιδιών από το Ρέθυμνο, υποστήριξε πως δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς. «Καμία αντίσταση δεν έφερα. Προσπάθησα να μην πέσω κάτω. Αν ήθελα είχα το χρόνο να κάνω ότι θέλω. Αν ήθελα τους έριχνα και τους δύο κάτω», είπε.

«Τα όπλα τα σεβόμαστε και τα αγαπάμε. Αυτό πρέπει να το έχεις μέσα σου για να το κάνεις», συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι αγόρασε το όπλο από έναν Αλβανό στο Ηράκλειο για να το έχει για γάμους και αρραβώνες, σύμφωνα με την …κρητική παράδοση.

Σε άλλο σημείο, ο θείος του Μάριου ανέφερε: «Ψάχνουμε πέντε χρόνια να βρούμε τον Μάριο. Περιμέναμε τη Δευτέρα να γίνει το δικαστήριο. Μία δικαιοσύνη. Δεν τα έβαλα με τους δικαστές. Το τσαντάκι δεν μπήκε ποτέ μέσα στη δίκη».