Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

 

kakokairia-708_3_0


Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή των εκλογών με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Αναλυτικά:
Στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή 25 Ιανουαρίου και μέχρι τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας, ενώ τη νύχτα θα ενταθούν ξανά και θα διατηρηθούν μέχρι και την Τρίτη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες τη νύχτα της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας θα εξασθενήσουν για να ενταθούν εκ νέου το ίδιο βράδυ μέχρι και την Τρίτη.

Στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο από τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας, οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Δυτικής Στερεάς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία τη Δευτέρα προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα χιονίσει μέχρι το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Από τις απογευματινές ώρες προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Την Τρίτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.