Εσπευσμένος έλεγχος αυτοκινήτων TOYOTA Yaris, Corolla, RAV4 και Hilux – Τι πρόβλημα υπάρχει

 

toyota-cars-logo-emblem-620x320


Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA, μοντέλα Yaris, Corolla, RAV4 και Hilux εκτελεί η εταιρεία TOYOTA Ελλάς ABEE, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Βιομηχανίας.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά 39334 οχήματα, παραγωγής από 15 Φεβρουαρίου 2003 έως 30 Ιουλίου 2007, εκ των οποίων τα 31966 (Yaris και Corolla) αφορούν στον αερόσακο του συνοδηγού, ενώ 7948 (RAV4, Hilux και Yaris) στον αερόσακο οδηγού (580 οχήματα αφορούν και στον αερόσακο του οδηγού και του συνοδηγού).

Στα εμπλεκόμενα οχήματα για τον αερόσακο συνοδηγού ενδέχεται, συμφώνα με τη σχετική ενημέρωση του προμηθευτή Takata, το σύστημα πυροκροτητή-εκτόνωσης του αερόσακου να μην λειτουργήσει, βάσει των προδιαγραφών. Πιο συγκεκριμένα, οι πυροκροτητές των αερόσακων συνοδηγού «ενός σταδίου» συγκεκριμένων μοντέλων (ονομαζόμενοι από την Takata ως SPI) ενδέχεται, λόγω της κατασκευής τους, μετά από την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό τους. Ως εκ τούτου, είναι πιθανόν σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να μην πραγματοποιηθεί η πλήρης εκτόνωσή του.

Για τα οχήματα που εμπλέκονται στον έλεγχο για τον αερόσακο του οδηγού, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αερόσακο «ενός σταδίου» ενδέχεται, λόγω της κατασκευής των αερόσακων, μετά από την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό τους. Ως εκ τούτου, είναι πιθανόν σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να διαρραγεί, αυξάνοντας την πιθανότητα διαμελισμού.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος/αντικατάσταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται, όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς-Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).