Η προειδοποίηση της Ryanair για την ενδεχόμενη μετατροπή νομίσματος που προκάλεσε σάλο [εικόνες]

 

ryanair-708_0


Σάλο και σύγχυση έχει προκαλέσει μια προειδοποίηση της Ryanair στην επίσημη ιστοσελίδα της. Μια προειδοποίηση που έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι η εταιρεία ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, με την εταιρεία, βέβαια, σε ανακοίνωσή της να διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Συγκεκριμένα, το θέμα δημιουργήθηκε όταν ενδιαφερόμενοι να ταξιδέψουν από Αθήνα προς Χανιά, κλείνοντας θέση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιρλανδικής εταιρίας, παρατήρησαν ότι δεξία αναγράφεται σε πλαίσιο η εξής προειδοποίηση: «Η τιμή ενδέχεται να αλλάξει λόγω της μετατροπής του νομίσματος».

Οι ενδιαφερόμενοι για τα εισιτήρια εξέλαβαν την προειδοποίηση ως μήνυμα για ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή, και μέσα σε λίγη ώρα το στιγμιότυπο που αποτύπωνε το μήνυμα στην προσπάθεια των ενδιαφερομένων για τα εισιτήρια από την Αθήνα προς τα Χανιά, έκανε το γύρο του Διαδικτύου.

Το θέμα φυσικά τέθηκε και στην Ryanair η ο οποία απάντησε μέσω της εκπροσώπου της Δήμητρας Απατσίδου: «Η Ryanair δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει οιανδήποτε νύξη για μετατροπή σε δραχμή. Ηταν  πάντα μέρος της πρακτικής της να δείχνει τις τιμές στο νόμισμα της χώρας αναχώρησης. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει σε διαφορετικό νόμισμα εάν η επιλεγμένη κάρτα πληρωμής έχει εκδοθεί σε νόμισμα διαφορετικό από το νόμισμα της χώρας. Αυτός είναι ο σκοπός της επισήμανσης ότι η τιμή μπορεί να αλλάξει λόγω της μετατροπής του νομίσματος».

Πάντως, ψάχνοντας και το πώς παρουσιάζει η Ryanair τις φθηνές πτήσεις της και στους ιστοτόπους της με διευθύνσεις άλλων χωρών, εμφανίζετια το ίδιο μήνυμα, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες από τα site της εταιρείας σε Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία.