Μάζεψαν ελιές στη Λακωνία, εξερεύνησαν την άγρια Ν. Ελλάδα: Το road trip Αμερικανών που τους μάγεψε [εικόνες]

 

mani708


Μία άλλη πλευρά των διακοπών στην Ελλάδα παρουσιάζει στους τουρίστες η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Conde Nast Travel, αναδεικνύοντας την ηρεμία και τις ομορφιές της Νότιας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το εκτενές αφιέρωμα της ιστοσελίδας: «Αν κάποιος θέλει να γνωρίσει την Ελλάδα μακριά από τα πλήθη των τουριστών, πρέπει να περάσει μία εβδομάδα εξερευνώντας με αμάξι το άγριο τοπίο της Λακωνίας στη Νότια Ελλάδα» ενώ επισημαίνει ότι εκεί ο επισκέπτης μπορεί να βρει πολιτισμικό πλούτο και τοπία που κόβουν την ανάσα.

Επιπλέον το αφιέρωμα προτείνει διάφορες δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τους τουρίστες που θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό, όπως να μαζέψουν ελιές, να φτιάξουν σαπούνια, να καλλιεργήσουν λαχανικά και να φροντίσουν τα ζώα.

Μάλιστα το αφιέρωμα δίνει μεγάλη έμφαση στο Γύθειο «τη γοητευτική μικρή πόλη με ιστορία που αποπνέει ρομαντισμό» και στους μεζέδες και τα ουζερί του, καθώς και στη Μάνη, όπου το αφιέρωμα κάνει μία σύντομη παρουσίαση της ιστορίας της περιοχής και του ρόλου που έπαιξε στην επανάσταση του ’21 και προτείνει διάφορα μέρη όπου μπορεί κανείς να γευτεί την τοπική κουζίνα.

iefimerida.gr