Με διαδικασίες-εξπρές αλλάζουν από σήμερα οι διευθυντές στα σχολεία

 

mathima-eurokinissi-icon-giorgos-ioannou-708_0


Από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του νέου σχεδίου του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τον διορισμό των διευθυντών στα σχολεία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία, το υπουργείο ζητεί να γίνουν από σήμερα κιόλας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από τις 28 Μαΐου για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι αιτήσεις για την πλήρωση των σχετικών θέσεων. Σημειώνεται ότι η διορία που δίνεται στους ενδιαφερόμενους είναι μόλις τρεις ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον οι διευθυντές των σχολείων και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης θα επιλέγονται με γενική ψηφοφορία των διδασκόντων κάθε σχολείου. Στην ψηφοφορία μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα γνωστοποιείται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να επισκεφτούν τις σχολικές μονάδες και τα εργαστηριακά κέντρα για τις οποίες έχουν καταθέσει υποψηφιότητα, για να αυτοπαρουσιαστούν στο σύλλογο διδασκόντων.

Επίσης, ο σύλλογος διδασκόντων έχει τη δυνατότητα να προσκαλέσει τον υποψήφιο να αυτοπαρουσιαστεί σε περίπτωση που ο τελευταίος δεν το έχει πράξει με δική του πρωτοβουλία. Σε κάθε περίπτωση, η μη πραγματοποίηση των παραπάνω δεν επιφέρει καμία συνέπεια ούτε στις υποψηφιότητες ούτε στην εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας. Για την πραγματοποίηση των παραπάνω ο εκπαιδευτικός δικαιούται σχετικής άδειας από την προϊστάμενη αρχή του.